Başarılı ve Kaliteli Render Alma Yolları

İç mimari projelerimizin tasarlanma sürecinde kaliteli render almanın büyük bir yeri ve önemi bulunuyor. Bizler de bugün hangi programı kullanırsanız kullanın fark etmeksizin; render alma yolları üzerine bir içerik hazırladık. Kaliteli ve doğru render almak için çeşitli tavsiyeler vereceğiz. Ayrıca sorularınız olursa bizlere yorum bölümünden yazmaktan çekinmeyiniz.

Render Alma Yolları ve Tavsiyeler
Render Sahibi: İç Mimar Tolga Aşk

Başarılı ve Kaliteli Render Alma Yolları

Çizim Programı Fark Etmiyor
Öncelikle kullandığınız program hiç fark etmiyor. Günümüzde iş verenlerin diline tabiri caizse pelesenk olmuş bir söz var; "3ds max biliyor musun?" Tecrübemiz ile sabittir, bunun gerçekten hiçbir önemi yok. Geçtiğimiz yıllarda en çok kullanılan render programları üzerine yapmış olduğumuz incelemede, 3ds max ile diğer programların arasında bir fark olmadığını görmüştük. İlgili makaleyi buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

Yani hangi programı kullanırsanız kullanın, önemli olan render ayarlarınız ve render motorunun işlevselliği. Nedir bu render motoru işlevi? Yani kabaca örnek vermek gerekirse; hangi render motoru daha kapsamlı, hangi render motoru daha çok kullanıcı ve bilgisayar dostu bunlara bakmak gerekiyor. Mesela yine geçtiğimiz dönemlerde Corona renderer denemesi yapmıştık. Bu render motorunda hazır ayarlar bile kullansanız, sahnenizdeki kaplama ve detay kalitesi kendini gösteriyor. Çizim programından çok kendi çizgilerinize ve tasarımlarınıza özgü render motorları kullanmanız tavsiyemizdir.

Zaman Ayırın, Detayları Atlamayın
Hep söylediğimiz gibi; bir iç mimari çizim üzerinde ne kadar çok çalışıp, ince detaylara dikkat ederseniz; aldığınız render daha kaliteli ve daha gerçekçi olacaktır. Bir çizime ne kadar çok vakit ayırırsanız, ortaya çıkan çalışma çok daha başarılı olacaktır. Detayları tek tek işleyin ve interaktif render yardımı ile projenizi devamlı kontrol edin.

Buna ek olarak gerçekçi texture kaplamalar, yüksek polygonlu modeller tercih etmek, render kalitenizi aynı oranda yükseltecektir. Biz yine geçtiğimiz yıllarda gerçekçi render almak konusunu etraflıca işlemiştik. İlgili makaleyi buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

Acele Etmeyin
Yaptığınız işlerde belki de iş sahibinin de acele ettirmesi ile içimize sinmeyen çalışmalar ortaya çıkıyor olabilir. Bunu çözmek için çok aceleci olan iş sahipleri ile başından sözleşmeler yaparak, 3D çizim teslimi süresini, en başından konuşmanız tavsiyemizdir. Başarılı çizim yapmak gerçekten süreç ister. Basitçe yukarıda bahsettiğimize ek olarak; daha uzun süreli çalışma = daha kaliteli içeriktir.

Araştırın, Kendinizi Deneyin
Render programlarının en yeni sürümlerini daima takip edin. Eskide kalmayın. Resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesaplarından çalışmalara göz gezdirin. Youtube gibi çeşitli mecralardan "render alma" üzerine çalışmaları inceleyin. Sahneler arasındaki farklara ve detaylara dikkat edin. Sizin ayarlarınızdan farklı neler yapılıyor bunlar üzerine çalışın. Biz de önümüzdeki dönemlerde resmi Youtube hesabımızdan bu tarzda videolar paylaşacağız. Yoksa hala abone olmadınız mı? 😊

Deneme Sahneleri Yapın
Boş vakitlerinizde deneme renderları oluşturun. Daha önce hiç yapmadığınız bir iş ile alakalı bir sahne hazırlamayı deneyin ve ardından gece-gündüz renderları yapmaya çalışın. Yani devamlı farklı içerikler üzerine çalışmalar gerçekleştirin. Unutmayın; öğrenmenin sınırı yok.

Moral Bozmayın
Kendi çalışmanızdan çok daha gerçekçi ve kaliteli bir render ile karşılaştığınızda moralinizi bozmayın. Render almaya yeni başlayanlarda sıkça karşılaştığımız bir durumdur. Benim çizimlerim neden gerçekçi olmuyor? diye sorup kendinizi demoralize etmek yerine; bunun gibi nasıl gerçekçi render alabilirim? üzerine sorular sorun. Ardından başarılı olacağınızdan şüphemiz yok. 😊

İç Mimarlık Dünyası ekibi olarak yeniliğe, öğrenmeye açık herkese tam destek veriyoruz. Sorularınızı yorum bölümünden veya iletişim bölümünden bizlere göndermekten çekinmeyiniz. Bir sonraki tavsiye içerikli makalelerde görüşmek dileğiyle.

Yorum Gönder

0 Yorumlar