İnceledik: Corona Renderer

Corona Renderer indir

Bugünkü program incelememizde, geçtiğimiz zamanlar içerisinde adından sıkça söz ettiren render programı Corona Renderer misafirimiz. Evet Renderer, Render değil. 🤷‍♂️ Tabiri caizse yıllardır tek başına hüküm süren V-Ray Render'ın artık güçlü bir rakibi var. Aldığı son güncellemeler sayesinde birçok iç mimarın tercihi olan Corona, öğrenmeye ve keşfetmeye hazır iç mimarları bekliyor. Bizler de bu yazımızda sizler için programın detaylarını inceleyip, 3Ds Max sahnesinden 1 adet render aldık. Dilerseniz detaylara geçelim.

Öncelikle Corona Renderer nasıl indirilir? Bunun üzerine konuşalım. Programı şu an demo şekilde firmanın kendi resmi internet sitesinden indirebiliyorsunuz. Corona Renderer 5 sürümünü indirmek için buraya tıklayabilirsiniz. Ancak eski versiyonlu bir 3Ds Max kullanıyorsanız, yine bahsi geçen sitede altta bulunan "Older versions" bölümünden gerekli indirmelerinizi yapabilirsiniz. Programın demo süresi ise 45 gün.

Corona Renderer cracklemek istiyorsanız, firmanın resmi sitesinde bunun için bir bölüm yapılmış. Şaka yapmıyoruz gerçekten var. 😀 İşte Corona Renderer resmi stesindeki Download Crack bölümü.

Corona Renderer Crack Download

Siteyi incelediyseniz, anlayacağınız üzere firma crack arayanları bu şekilde biraz trollemiş. Aslında trollemekten ziyade, çok farklı bir bakış açısıyla, iki tarafında kazanması için yaratıcı politikalarda bulunmuş. Corona Renderer ekibinin crack kullanımı önlemek adına sunduğu seçenekler şu şekilde:
  1. Öncelikle demo süresini tamamladıysanız, daha fazla test etmek adına ek süre talep edebilirsiniz. 
  2. Öğrenciyseniz, "Corona Renderer student license" bölümünden programı öğrenim süreniz boyunca kullanmak adına, başvurunuzu gönderebilirsiniz. 
  3. En güzel kısım da; programı gerçekten satın alacak gücünüz yoksa, firmaya hikayenizi gönderip, lisanslı Corona Renderer programı talep edebiliyorsunuz.
Tüm bunlara ek olarak, Corona Renderer programını satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

3Ds Max'te Corona Renderer 5 ile Render Almak

3Ds Max 2017 ile hazırladığımız bu antre projesinin renderlanmasını, Corona Renderer 5 yardımıyla 38 dakikada gerçekleştirdik. Tam boy görmek için renderın üstüne tıklayınız. Render alınan PC özellikleri; 16gb ram, nvidia 1050ti ekran kartı, intel 8400kasus prime z370-p. İç Mimarlık Dünyası Youtube hesabından, bu tarz renderların tasarım süreçlerini video olarak da paylaşacağız takipte kalmanızı öneririz. 

3Ds Max 2017 & Corona Renderer, Tasarım: İç Mimar Tolga Aşk

Kaplama seçimleri için, programın demo ile birlikte gelen Corona Material Library seçeneğini kullandık. Birçok materyal kaliteli bir şekilde program içerisinde geliyor. Yani Corona Renderer programını kendi materyal kütüphanesi ile indirebilir renderlarınızı o şekilde alabilirsiniz. Interaktif render sayesinde hızlı bir şekilde sahnenizdeki açıkları görebiliyor, hataları kısa sürede çözebiliyorsunuz.

İç Mimarlık Dünyası olarak, deneyimledik ve kararımız şu şekilde. Corona Renderer'ın, kullanım açısından V-Ray'den biraz daha iyi bir noktada olduğunu düşünüyoruz. Kullanış olarak anlaşılır arayüzü ve kolay render ayarları ile uzun bir süre daha adından sıkça söz ettireceğe benziyor. Corona'nın yakında SketchUp için de geliştirileceği ve tam entegrasyonlu şekilde çalışacağı da, aldığımız bilgiler arasında.

Bir sonraki incelemelerimizde görüşmek dileğiyle.

Yorum Gönder

0 Yorumlar