En çok kullanılan çizim programları

En çok kullanılan çizim programları

Chaos Group geçtiğimiz günlerde bir rapor hazırladı. Bu raporda dünya üzerinde en çok kullanılan 3D çizim programını ve render motorunu bizlere belirtti. SketchUp programının durdurulamaz gelişimi bu rapora da yansımış anlaşılan. 3Ds Max'i %1 gibi bir oranla geride bırakmış. Dış cephe mimarisinde ve iç mimaride en çok bu program tercih edilmiş.

Bu yazımızda SketchUp için render programlarından bahsetmiştik. Bu programla ilgili bir ön yargı oluşmuş olsa da SketchUp kullanıcıları gereken cevabı vermiş. İş verenlerin program satıcısı gibi ısrarla sorduğu "3Ds Max biliyor musun?" sorusuna artık rahatça "hayır SketchUp kullanıyorum" diyebilirsiniz. Bizler de SketchUp satıcısı değiliz elbette sadece bir iç mimarın tek bir program ile sınırlandırılmaması gerektiğini düşünmekteyiz. Zaten SketchUp için Vray kullanıldığında ve sahneye göre uygun kalitede bir render alındığında 3Ds Max ile bir farkı olmamakta.

Benim SketchUp 2015 ve Vray 2.0 kullanarak aldığım, genel banyo ve wc renderı;

En çok kullanılan çizim programları

En çok kullanılan çizim programları

İlerleyen dönemlerde bizleri ne gibi değişiklikler bekliyor göreceğiz. İç mimarlar olarak yapmamız gereken sürekli gelişen elektronik dünyaya daima ayak uydurabilmek. Sitemizde çizim programları konusunda yazılar okumak için burayı tıklayabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar