Rustik Mutfak Tasarımları

İç mekanlarda rustik konsept, doğası gereği davetkardır. Sıcak, ahşap yüzeylere ve daha çok toprak tonlarına dayanır. Günümüzde beyaz ve ahşap renkli mutfaklar daha çok tercih ediliyor, ancak büyüleyici bir rustik mutfak tercih etmek, iç mekanı zamandan bağımsız kılacaktır. Yani hem zamansız bir tarz oluşturmuş olup, hem de görsel hitap açısından kaliteli görünüme sahip olacaktır. Bugün sizler için rustik konseptli mutfak tasarımları derledik.

Rustik Mutfak Tasarimlari

Öncelikle, iç mimarlıkta rustik konsept nedir?
Rustik konsept; doğal, sade, eski ve ahşap ağırlıklı bir stil olarak bilinmektedir. Yani biraz daha salaş, doğallığın ön planda olduğu iç mekan konseptidir. İç mekanlar dışında da çok farklı dallarda rustik konsept tercih edilmektedir.

Rustik mutfağa renk katmak diğer konseptlere nazaran daha kolaydır. Bu renk eklemeleri çoğu zaman mutfak adası ve dolaplar üzerinde gerçekleştirilir. Bununla beraber rustik mutfak için doğru rengi seçmek, iç mekana sevdiğiniz bir rengi eklemekten çok daha fazlasıdır. Açık plan bir yaşam alanında veya yemek alanında kullanılan, tonu tamamlayan bir renk seçmeniz gerekir.

Rustik Mutfak Tasarimlari
Görsel: hj martin

Aynı Anda Modern ve Rustik Olur Mu?
Konsept çatışmaları iç mekanların bir gerçeğidir. Uygun konseptin ortaya çıkmasında bu tarz çatışmaların olması, zaten gerekmektedir. Günümüzde ergonomiyi çok daha eski veya geleneksel bir tarzla birleştiren yenilikçi ve işlevsel projeler görüyoruz. Bu nedenle bir mutfak veya yaşam alanı hem modern hem rustik konsepte elbette sahip olabilir. Projenin doğru okunması, vurgu alanlarının, ergonominin iyi çalışması önceliktir.

Rustik Mutfak Tasarım Fikirleri ve Projeler

Rustik Mutfak Tasarimlari
Modern rustik tarzda Akdeniz mavisi renklerine sahip mutfakScott Christopher Homes

Rustik Mutfak Tasarimlari
İçerden aydınlatmalı Onyx mutfak adası, büyüleyici rustik mutfağın en iyi örneği olmuş.

Rustik Mutfak Tasarimlari
Turuncu sıçramalar, bu geniş rustik mutfağın aydınlatmasını iyileştirmeyi başarmış. Sweeney Design 

Rustik Mutfak Tasarimlari
Mutfaktaki mavi dolaplar, küçük rustik mutfağa renk ve kontrast katıyor. EK-Design

Rustik Mutfak Tasarimlari
Mavi dolaplar ve mutfak adası, ahşap raflar ve dolaplarla birleştirilmiş. Charlie & Co. Design

Rustik Mutfak Tasarimlari
Ahşap formlu parlak kırmızı dolaplar ve adanın etrafındaki desenli sandalyeler bu mutfakta rustik etkileri yaratıyor. Rehkamp Larson Architects

Rustik Mutfak Tasarimlari
Yeşil, rustik mutfaklarda tercih edilebilecek sıcak bir renktir. Whitten Architects

Yorum Gönder

0 Yorumlar