İç Mekanlarda Zamansız Bir Tarz Yakalamak

İç mimarlık ve tasarım, en nitelikli uzmanlar için bile kolay bir süreç değildir. Harika bir iç mekan, mekanın mimarisine uygun malzemeler gerektirir. Kullanıcının karakterini yansıtan nesnelerin yanı sıra zamansız ve orantılı olarak ölçeklenmiş parçalar gerektirir. Tüm bunlardan önce, iç mekan için bir hikaye gerekir. Biz bugün sizler için, nasıl zamansız bir iç mekan, yani modası geçmeyecek bir iç mekan oluşturulabilir bunun üzerine konuşacağız.

Uzmanlarımıza danışın. İç Mimarlık Dünyası ekibi, yaşam alanlarınızın yenilenmesinde ve projeleştirilmesinde sizlere yardımcı olmak için bekliyor. İç Mimari danışmanlık hizmetimizden yararlanmak için buraya tıklayınız.

İç Mekanlarda Zamansız Bir Tarz Nasıl Oluşturulur?

İç Mekanlarda Zamansız Bir Tarz Yakalamak
Görseller: STORIED INTERIORS

Bir Hikaye Anlatmak
Doğru çözümlenmiş bir iç mekan, kullanıcılarının hikayesini ifade eden projelerdir. Hem zaman ve moda kavramından bağımsız hem de kullanıcılarının ihtiyaçlarını karşılayan bir iç mekan yaratmak için kullanıcıların hikayesini iyi analiz etmek gerekiyor. Bazen çok karışık görünen projeler aslında kullanıcıların iki dudağının arasında veya gözlerinin içerisinde olabiliyor. Projeye bir hikaye eklerseniz, artık bu proje herhangi bir zamana bağlı veya modası geçecek bir konsept olmaktan çıkacaktır.

Zevkleriniz ve Uğraşlarınız Önemli
En sevdiğiniz ülkeler? Yemek yapmayı seviyor musunuz? Size kim veya ne ilham veriyor? Koyu renkler mi seversiniz açık renkler mi? Bu temel günlük hayat soruları, aslında bize iç mekanlarımızdaki zamansız tarzı oluşturmada büyük ipuçları veriyor. Bireysel özgürlük alanlarımızda kendi zevklerimiz içerisinden fikirler alarak kaliteli iç mekanlar oluşturabiliriz. Böylece yine herhangi bir zaman veya moda algısına takılmadan yaşam alanlarınızı oluşturabilirsiniz.

Doğru Malzemeler Seçmek
Projelerde uygun malzeme seçimi, iç mekanın kompozisyonu üzerinde büyük önem taşımaktadır. Belki yaşam alanlarınızın tarzı değişmeyecek fakat zamana dayanabilecek malzemeler tercih etmek, sizi hem masraftan kurtaracak hem de kompozisyonunuzun bozulmamasını sağlayacaktır. Honlanmış mermer, cilalı ahşaplar, pirinç malzemeler zamana karşı güçlü kalabilen malzemelerdir.

İç Mekanlarda Zamansız Bir Tarz Yakalamak

Özgün Olmak
Günümüzde birçok sosyal medya hesabında "bir takipçimizin evi" şeklinde paylaşımlara yer veriliyor ve çoğu kişi bu evlere imreniyor. Belki o görselde gördüğü bir kitaplığı gidip kendi evine uygun ölçüde yaptırıyor. İç mekanları tasarlarken birinin yapabileceği en kötü hatalardan biri başka yerde gördüğünüz bir şeyi kopyalamaktır. Bu sizin hikayeniz değil ve bundan zamanla sıkılabilirsiniz. Zamansız bir tarz yaratmak istiyorsanız tamamen özgün olmak zorundasınız.

Klasik ve Modern
Zamansız bir iç mekan, modern ve geleneksel tasarım formları arasındaki gerilimle ilgilidir. Bu her iki farklı form ya da genel başlık içerisinde konuşursak; konsept, tasarım dünyasının belki de ilk çıkış noktalarıydı. Bu iki konsept arasında bir uyum-geçiş yakalayarak iç mekanlarınızı zamansız bir tarza dönüştürebilirsiniz.

Hikayenizi Güçlendirin
Son maddemizde ilk baştaki konuya biraz daha detaylı değinecek olursak; zamansız bir iç mekan, her nesnenin aynı kompozisyonu desteklemek için çalıştığı benzersiz bir hikaye ile başlar. Hikayeyi netleştirdikten sonra, konuyla ilgili her ayrıntı bu perspektiften çizilebilir. Detayların kalitesi ve tutarlılığı, iç mekanın ana fikrini pekiştirecek ve projeye uygun, eşsiz, özgün bir tasarım olmasını sağlayacak.

Yorum Gönder

0 Yorumlar