takipçi satın al

Sponsor: Dikey Bahçe ve Yosun Duvar Hakkında Tüm Detaylar

Yosun duvar uygulamaları, doğal yosundan oluşan malzemenin bir takım özel işlemlerden geçirilerek uzun yıllar boyunca herhangi bir bakım ya da özel bir işlem tazelemesi olmadan ilk günkü doğallığını korumaya devam eden dekoratif bir uygulamadır. Özellikle iç mekanlarda sert ve renksiz olan duvarların/yüzeylerin yumuşatılması, aynı zamanda iç mekanlara doğallık ve farklılık katması açısından tercih edilen bu uygulama su, ışık ve ısı temininin kısıtlı olduğu alanlarda bile yeşil görüntünün sağlanması açısından iç mekanlarda daha çok tercih edilmektedir.

Artmoss Yosun Duvar

Yosun Duvar Fiyatları hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşmak için bize 0552 635 78 89 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.

Bu uygulamalar özel bir işlemden geçirilerek mumyalanan bitkiler ile olduğu için 8 yıla kadar ilk günkü gibi kalabilen bitkileriniz duvarlarınızı süslerken taze kalabilmektedir. Aşırı nemli ortamlar ve ışık alan duvarlarınızda ömürleri daha kısa olup daha kısa sürede deforme olacağını düşündüğümüz bu uygulamaları dış mekanlarda tavsiye etmiyoruz. Bu şekilde yapılan duvarlarınız sulama ve bakım gerektirmezler. 

Bunun yanında haşere barındırmama, alerjen madde içermeme ve alev almama gibi özelliklerinden dolayı oldukça avantajlıdırlar. Güneş ışığı gerektirmeyen ve %100 doğal yosun duvar uygulamaları yüksek frekanslı sesleri absorplama ve doğal olarak ses koruma özelliklerinden dolayı kapalı alanlarda da gürültüyü ve yankılanmayı da azaltmaktadır. Kullandığınız yosun duvarlarınızı bir toz bezi yardımı ile silerek bakımını ve temizliğini kolayca yapabilirsiniz.

Dikey Bahçe Sistemleri
ya da yaşayan duvarlar olarak adlandırılan uygulamalar ise, kısmen ya da tamamen toprak gibi büyümekte olan canlı bitkileri kullanarak yeşil ile kaplanan duvarlar ile oluşturulan estetik uygulamadır. Bu uygulamalar çıplak veya boş olan açık alanları doğal canlı bitkiler ile buluşturup mekan kullanıcılarına ferah ortamlar sağlar. Ayrıca çok sıkışık halde olan ve görsel bakımdan da kötü görüntü yaratan beton yığınlar içinde bile her türlü ortamda bitki yetişitirilmesine olanak sağladıkları için oldukça da avantajlıdırlar. En çok tercih edildikleri alanlar ise çatı katında teras bahçe oluşturulan avlular ve transit yollardır. Bu alanlarda ve diğer istediğiniz tüm üstünü kapatmamızı istediğiniz beton zeminlerinizde dikey bahçe ile estetik görüntü oluşturabilirsiniz. Daha ayrıntılı bilgi ve m2 fiyatı almak istiyorsanız ; www.artwallmoss.com

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. Harika örnekler ve harika bir blog yazısı olmuş. Dikey bahçe hakkında kafamdaki soru işaretlerimi giderdim.

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı önemsiyor ve merak ediyoruz. 😊