2020'de En Çok Kullanılan Çizim Programları

Neredeyse 2020'nin yarısına yaklaştık. Ocak ayından bugüne dek, iç mimarlar tarafından en çok kullanılan iç mimari çizim programları üzerine bir inceleme yaptık. İster 100 kişilik bir firma işletiyor olun, ister tek başınıza freelance çalışıyor olun, en iyi iç mimari çizim programı kullanmak sizleri başarıya bir adım daha yaklaştıracaktır. Biz de bugün en iyi çizim programları hangileri ise sizlerle paylaşıp, başarıya ulaşmanız konusunda bir nebze yardımcı olmaya çalışacağız.

2020'de En Çok Kullanılan Çizim Programları
Fotoğraf: LiliGraphie ve Marc_Osborne / iStock / Getty Images

Autodesk 3ds Max

Şüphesiz, iç mimarlık sektöründe ne çok kullanılan çizim programı diyebiliriz. Bu başarılı ve yüksek teknoloji destekli program, uygun render programları ile entegre edildiğinde ortaya mükemmel grafikler ve işler çıkıyor. 3D animasyon, model tasarlama ve oyun tasarımı için de kullanıldığını bildiğimiz 3ds Max, 2020'nin ilk yarısında iç mimarların en çok tercih ettiği programlardan biri oldu. 3d max arşiv kütüphanesi olarak da oldukça geniş ve kapsamlı olduğunu biliyoruz. Bugün en derli toplu 3d max arşivini arıyorsanız, sizler için geçtiğimiz günlerde burada paylaşmıştık.

SketchUp Pro
Dünyada ve ülkemizde, yine en çok tercih edilen çizim programı olan SketchUp sayesinde, ayrıntılı ölçekli çizimler oluşturabiliyor, özel stiller ve malzemeler ekleyebiliyorsunuz. Bildiğiniz üzere SketchUp ile render almak için de V-Ray, IRender, Keyshot, Lumion gibi render programları tercih edebilirsiniz. SketchUp ile render alabileceğiniz programları bu yazımızda derlemiştik. Ayrıca SketchUp'ta kendilerine özel olan 3d .skb dosyalarını 3dwarehouse aracılığı ile edinebiliyorsunuz. İndirmeyi hem siteden, hem program içerisinden gerçekleştirebilmektesiniz.

Autodesk AutoCAD LT
Bu yazılım sayesinde profesyoneller 2D olarak hassar çizimler yapabiliyor, taslaklarını kaydedebiliyor ve belge olarak saklayabiliyor. Windows ve Mac ile tam entegrasyonlu çalışmakta olan program, sezgisel kullanıcı arabirimi ile daha hızlı çalışmayı destekliyor.

Autodesk Revit
Bu yazılımın genel olarak mimarlık üzerine kullanıldığını biliriz. Ancak son yıllarda iç mimari ve peyzaj mimarilerinde de sık sık kullanıldığını görüyoruz. Tasarım amacınızı verimli ve doğru bir şekilde yakalama taraftarıysanız Autodek Revit'i tercih edebilirsiniz. 2020'nin yarısına gelirken, bu süre zarfında programın dünyada oldukça yaygın olarak kullanıldığını görüyoruz.

Archicad 23
Mimari render yazılımları arasında en popüler seçenek arasında olan bir program daha. Graphisoft tarafından geliştirilen Archicad, iç mimarların da doğru inşaat detayları oluşturmasını ve gereken yapı malzemelerinin miktarlarını kolayca tahmin etmesini sağlıyor. Bu sağlam yazılım, ayırca mühendisler tarafından da kullanılmakta.

TurboCAD
Yine genel olarak mimari projelendirmelerde karşımıza çıkan bir yazılım. Hem Mac hem de Windows işletim sistemlerinde kullanabiliyorsunuz. Bu program da, geçtiğimiz aylarda iç mimari projelerde sıkça tercih edilmiş. Son aylarda AutoCAD LT'ye güçlü bir alternatif olarak, görülüyor.

Lumion
Dünyanın en büyük mimarlık şirketleri tarafından tercih edildiğini bildiğimiz program, diğer çizim programları ile tam entegrasyonlu çalışmakta. Sahip olduğu lumion render motoru sayesinde gerçekçi render alabiliyor, projelerinizi kaliteli bir hale getirebiliyorsunuz. Lumion da ülkemizde en çok kullanılan çizim programları arasında ilk sıralarda.

Infurnia
Listemizin sonunda çok ilginç bir programa yer bulduk. Web tabanlı çizim programı olarak karşımıza çıkan Infurnia, geçtiğimiz aylarda iç mimarların en çok tercih ettiği çizim programları arasında yerini bulmuş durumda. 2D olarak oluşturulan planları, 3D olarak görüntüleyebiliyor, projeleri detaylı bir şekilde çizebiliyorsunuz. Asma tavan, gelişmiş döşeme, çok katmanlı duvar ve özelleştirilebilir merdiven araçlarına sahip programın öğrenim süresi de pek zor değil. Son dönemlerde birçok web tabanlı çizim programı çıkmış durumda. İlerleyen dönemlerde bu sektörün daha da gelişeceğini, firmalara birçok rakip çıkacağını düşünüyoruz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar