SketchUp için uygun render programları

Özenli bir şekilde kullanıldığında birçok 3 boyut programından farkı olmayan SketchUp için sizlere birkaç adet render programı sunacağız. 3DS Max, Blender ve Art of Illusion gibi 3 boyut yapma programlarının arasında kalmış olan SketchUp birçok kurulabilir eklenti ile oldukça güçlü bir çizim programı haline gelebiliyor. İlerleyen yazılarımızda SketchUp için uygun eklentileri de tanıtacağız.

Şimdi sizlere SketchUp için uygun render programlarından bahsedelim:

Doğru ayarlar ile kullanıldığında 3DS Max ile aradaki farkı ortadan kaldırabilen bir render programı. Her versiyonda farklı olarak indirilmesi gerekiyor. SketchUp Pro V-Ray ile SketchUp Make V-Ray'i birbirlerinden farklı oluyor.

Vray Render
(Sketchup V-Ray ile alınmış örnek render.)

Başlangıç adına SketchUp için en uygun render programlarından bir tanesi IRender. Kolay arayüzü ve materyal düzenleme paneli ile kaliteli renderlar alabilmektesiniz. 30 gün deneme sürümü sonrası tekrar kurulum yaptığınız takdirde program sıfırlanıyor. İleride bunu engellerlerse, program ücretli bir hale gelecek.

IRender render
(IRender ile alınmış örnek render.)

SketchUp için en kolay render alma programlarından bir tanesi. Ücretsiz render aldığınızda görsel üstünde firma logosu oluyor. Arayüzü, anlaşılırlığı ve kullanımı açısından oldukça kolay bir program olduğunu söyleyebiliriz.

Brighter 3D render

Diğer programlara göre biraz daha kalitesiz render motoru var ama anlaşılır arayüzü ile kullanımı oldukça kolay. Başlangıç için deneyebilirsiniz. Ücretsiz program.

Twilight Render

Programların deneme sürümlerini kendi resmi sitelerinden indirebilirsiniz.Tam sürümlerinde keygen, varez olduğu için paylaşmıyoruz. Diğer program eklentilerini de çok yakında sitemizde bulabileceksiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar