3D Görselleştirme Hakkında Bilinmesi Gerekenler

3D görselleştirme, müşterilere proje vizyonunuzun kendileriyle uyumlu olduğunu gösterme konusunda en önemli faktördür. Başarılı 3D proje çizimi, gerçek bir fark ortaya koyar ve o iş için doğru iç mimar olduğunuzu gösterir. Bugün 3D görselleştirme üzerine bilinmesi gereken temel unsurları derledik.

3D Görselleştirme Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Render Sahibi: İç Mimar Tolga Aşk

İç Mimarlıkta 3D Görselleştirmenin Önemi
Müşterilerimiz genelde sektörün içerisinden olmuyor. Doğal olarak bir mimar, iç mimar ve mühendis gibi 3 boyutlu görsel düşünce yetenekleri, bu meslek sahipleri kadar yetkin olmuyor. İç mekanın ileride nasıl görüneceğini kafalarında görselleştirmekte zorlanabiliyorlar. Bu durumda 3d görselleştirmenin, müşteriye sunum ve fikir edinim açısından oldukça önemli bir yeri vardır.

Müşteri istediği işler hakkında kabataslak bir fikir ile geldiğinde, iç mimarın rolü bunları çarpıcı bir 3d görselleştirme ile sunmaktır. 3D görselleştirme, iş bittiğinde iç mekanın nasıl görüneceğini net olarak belirleyen bir iştir. Sizler için en iyi render programları üzerine bir inceleme yapmıştık. Siz de 3D görselleştirme için en iyi program hangisi bilmiyorsanız, yazımızı buradan okuyabilirsiniz.

3D Görselleştirme Fikir Sunmak İçin En İyi Yoldur
Uygulama projesi başlamadan önce 3D render üzerinden anlaşmaya varmak, sağlıklı bir süreci beraberinde getirir. Yine render üzerinden fikir alışverişi yapıp, demo renderlar sunmak işin işleyişi süresince başarılı adımlar atmanızı sağlar. Uygulama başlamadan önce fikirlerinizi 3D görselleştirme olarak net olarak sunup, üretim ve teknik çizimlerinizi hazırlamalısınız.

Tavsiye: Maalesef günümüzde çizim teklifi sonrası, çizimlerinizin çalınma durumu olabiliyor. Bu yüzden mutlaka demo çizim ücreti talebinde bulunun ve çizimlerinize markanızın görsellerini  ekleyin.

Render Kalitesi ve Sunum Detayları
3D render iç mimarinin en keyifli kısmı diyebiliriz. Çizdiğimiz mekanları 3 boyutlu olarak tasarlama süreci, bizlere daima heyecan katmıştır. Aynı heyecanı müşterilerinize de yansıtmalısınız. Bu noktada render kalitesi ve sunum şekliniz de önemli bir durumdur. Gerçekçi render almak daima önemli olsa da bunun yanında ergonomik ve iç mimari çözümler de bir o kadar önemlidir. 

Yeni Sürüm Tercih Edin ve Eskide Kalmayın
3D görselleştirme programları her geçen gün gelişiyor ve karşımıza birçok yenilikle çıkıyor. Bugün siz de daima yeniliğe açık olan bir iç mimari tasarımcı olmalısınız. Her yeni çıkan programı takip etmeli, her sürüm hakkında bilgi ve fikir sahibi olmalısınız. Biz yine sizler için en çok kullanılan çizim programları üzerine bir inceleme yapmıştık

Son olarak, 3D görselleştirme ücretleri konusunda piyasada epey bir kirli bilgi dolaşımı mevcut. İlerleyen günlerde bu konuyu derinlemesine ele alacağız. Biz İç Mimarlık Dünyası ekibi olarak, sizlere en doğru bilgileri, en doğru kaynaklardan, piyasanın nabzını tutarak sunmaya devam ediyor olacağız.

Yorum Gönder

0 Yorumlar