3 Boyutlu Projeleriniz İçin En İyi Render Programları

İç mimari projelerimizin 3 boyuta geçirilme kısmı hepimizi oldukça heyecanlandırır. Kafamızda kurduğumuz, hayal gücümüzü kullanarak tasarladığımız iç mekanları, 3 boyutlu olarak görmek şüphesiz yaptığımız işin en keyifli kısmıdır. ☺

Günümüzde proje satışlarında ve sunumlarda "iç mimari render" konusu önemli bir yer alıyor. Proje ile doğru orantılı, gerçekçi render alabilmek bir iç mimarın tabiri caizse altın bileziği olmalıdır. Bir iç mimar, günümüzde sadece 3 boyutlu program öğrenip, kendini "iç mimar olarak tanıtan" kimselere meydan vermemek adına, 3 boyutlu programı en temel seviyesinden bilmelidir. İş sahibinin isteklerine pratik iç mimari çözüm üretmek adına ve kaliteli içerik çıkarma adına, kullanılan render programının da önemi büyüktür.

Bu yazımızda 3 boyutlu projeler için en iyi render programları nelerdir bunlar üzerine konuşacağız. Sizler için birçok render programı kullandık ve inceledik.

En iyi render programları nelerdir? En iyi render programı

En İyi Render Programları

V-Ray Render
3Ds Max, SketchUp ile uyumlu V-Ray Render, iç mimarlar tarafından aktif olarak kullanılıyor. Chaos Group bünyesindeki programı buradan indirebilirsiniz. Trial yani deneme sürümü olarak kullanabilirsiniz. YouTube üzerinden birçok vray render dersleri izleyebilirsiniz. Programın çok revaçta olması, çevrimiçi kütüphanelerin de yaygın olmasını sağlıyor. 3ds Max ve SketchUp kütüphaneleri ile de entegrasyonlu çalışıyor. Yani hazır bir model indirdiğiniz de dosyaları V-Ray Ready olarak bulmak mümkün.

SketchUp Vray Render

Corona Renderer
Geçtiğimiz günlerde Corona Renderer incelemesi yapmıştık. O yazımızda bahsettiğimiz gibi, Corona da yakın zamanda iç mimarların sıkça tercih ettiği bir program haline geldi. Artık hazır model kütüphanelerinde V-Ray Ready dosyaların yanı sıra Corona ile uyumlu olarak da bulmak mümkün. Kolay, anlaşılır arayüzü ve hazır materyal kütüphanesi ile Corona Renderer nasıl indirilir? derseniz sizler için yaptığımız incelemede neler yapacağınızdan adım adım bahsettik.

Corona renderer 3ds max projesi hazır sahne indir

Lumion Render
Genelde dış cephe mimarlarının sıkça tercih etmesi ile bilinir. Yapılabilen kaliteli animasyon ve yüksek render kalitesi ile oldukça seçkin bir program. Çoğu iç mimar SketchUp çizimlerini Lumion'a aktarıp buradan render almakta. Gerçekçi görünümler elde etmek adına Lumion üzerinden iç mimari projeleriniz için render alabilirsiniz. Lumion indirmek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

SketchUp Lumion Render

Enscape Render
İç mekanlar için en kolay render motorlarından bir tanesi. Bu render programı ile gerçekçi render alabiliyor, iç mekanlarınızın proje sunumunu gerçekleştirirken VR gözlükler yardımı ile yapabiliyorsunuz. 14 günlük demo sürümünü edinmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Yorum Gönder

1 Yorumlar

Yorumlarınızı önemsiyor ve merak ediyoruz. 😊