İç Mimar'da Aranan Nitelikler

Bugü günümüzde birçok internet sitesinde, iç mimarlık iş ilanı bulunuyor. Uygun başvuru nasıl yapılır? İşverenler tarafından iç mimarda aranan nitelikler nelerdir? Bugün bunların üzerine konuşacağız.

İç Mimar'da Aranan Nitelikler

Öncelikle iç mimarlık iş ilanlarına uygun başvuru nasıl yapılır?
Başvurduğunuz sitenin uygun alanlarını mutlaka doldurun ve eksiksiz doğru bilgi girin. İşe alınmak için yanlış bilgiler girmeniz ilerleyen süreçlerde size sorun yaratacaktır unutmayın. Çizimlerinizi ve referanslarınızı mutlaka ilgili alanlara ekleyin.

İç mimarda aranan nitelikler nelerdir? 
↠ İyi bir iç mimar, yaratıcı bir kişiliğe sahip olmalıdır. Çünkü, iyi bir iç mimar öncelikle projelerini kafasında kurgular, renk uyumları, eşya uyumları ve tasarım gibi alanlarda yaratıcılığını kullanmalıdır.

↠ İyi bir iç mimar, insan psikolojisinden anlamalıdır ve bunu çevresel psikoloji ile desteklemelidir. Müşterinin iç mimari alanında uzman olmadığını, anlatımları sırasında detay veya ince bilgileri kaçırabileceğinin farkında olarak, kişilerin anlatımlarını kafasında kurgulamak yoluyla hayata geçirebilmelidir.

↠ İyi bir iç mimarın iletişim kabiliyeti yüksek olmalıdır. İşi müşteriler ve ilişkiler üzerine kurulu olacağından, ikna kabiliyeti yüksek, dış görünümü itibariyle etkileyici olmalıdır. -İyi bir iç mimar, yenilikleri takip eden, güncel tasarım, proje ve bilgileri çabuk tespit edip analiz eden ve bu analiz neticesinde de iş hayatında kullanmayı becerebilmelidir

↠ İyi bir iç mimar, piyasa araştırmasını sağlam yapmalıdır. Yaptığı iş itibariyle kar marjı güderek çalıştığından, aynı zamanda piyasaya hakim olmak istediğinden ötürü, maliyet, fizibilite, işçilik gibi masrafları tam ve mümkün olan en düşük tutarlarda tutarak müşterisinin ve kendisinin cebini korumalıdır. Şunu unutmamak gerekir ki, iç mimarlık mesleğinde yükselmek kendini tanıtmaktan geçmektedir.

↠ İyi bir iç mimar, ürünlerin piyasa değeri kadar kalitesi ve kullanım ömürleri bakımından da detaylı bilgiye sahip olmalıdır. -Yalnızca yaratıcılığın bir iç mimara yeteceği hususu tamamiyle yanlış olduğundan, mekanik sistemleri iyi bilmeli, mekanik sistemlerin kendi proje ve tasarımlarını nasıl etkileyeceğini iyi analiz etmelidir.

↠ İş anlaşmasından itibaren, müşteriye çıkacak olan işin maket veya krokisini göstermesi gerektiğinden ötürü, Adobe Photoshop, Sketch Up, 3D Studio VIZ gibi tasarım programlarını sağlam bir şekilde kullanmayı bilmelidir.

 ↠ Detaycı bir kişiliğe sahip olmak, detayları iyi tespit edip kullanabilirliğini tam anlamıyla analiz etmek,

↠ Zaman, malzeme ve ekip yönetimi alanlarında oldukça iyi olmalıdır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar