takipçi satın al

Alüminyum Radyatör

Günümüzde ev ya da iş yerlerimizi ısıtmak adına pek çok yöntemden yararlanırız. Söz konusu ısıtma yöntemlerinin içerisinde radyatörlerin en geleneksel ve yaygın seçeneklerden biri olduğunu söyleyebiliriz. Radyatörler kendi içlerinde genellikle imal süreçlerinde kullanılan materyallere göre farklı türlere ayrılır. Bu türler arasında döküm radyatörler, çelik radyatörler, paslanmaz çelik radyatörler, saç panel radyatörler ve alüminyum radyatörler bulunur.

Alüminyum Radyatör Hakkında
Piyasada yer alan tüm radyatör türlerinin kendilerine özgü artı ve eksileri bulunabilir. En çok tercih edilen radyatör çeşitlerinden biri de hiç kuşku yok ki alüminyum radyatörlerdir. Bu radyatörlerin üretiminde kullanılan alüminyum oldukça etkili bir kimyasal element olarak bilinir. Aynı zamanda doğada yaygın şekilde rastlanılan metal cevherleri arasındadır.

Esnek bir yapıya sahip olan alüminyumun en temel niteliği korozyona karşı müthiş bir direnç gösterebilmesidir. Öte yandan esnek yapısından dolayı kolayca işlenebilir ve şekil verilir. Hafif olması dışında ısıyı son derece hızlı bir şekilde yayabilmesi, farklı sektörlerde karşılık bulmasına neden olmuştur.

Saydığımız pek çok özellik, ısıtma sistemlerinde alüminyumun fark yaratmasını sağlar. Çevre dostu radyatörlerin ortaya çıkarmasının yanında diğer radyatör türlerine kıyasla ekonomik bir tercih olarak kabul görür. Söz konusu radyatör türünde ısının mekan içerisindeki transferi konveksiyon yöntemi ile gerçekleşir. Burada ısı alüminyum alandan havaya geçip yükselir ve soğuk havanın yerini alır.

Alüminyum Radyatörlerin Avantajları
Alüminyum radyatörlerin diğer radyatör türlerine kıyasla su hacmi düşüktür. Bu bağlamda ısıtma yüzeyi ihtiyacının alüminyum radyatörlerde daha çok görüldüğü bilinir. Çevreci ve ekonomik olmasının yanında görece uygun fiyatlı ve dekoratif olmaları sayesinde alüminyum radyatörlere olan ilgi katlanarak artmaktadır. Ham maddesi alüminyum olan bu tür, genellikle dilimli biçimde imal edilir. Güçlü ısı iletkenliğine sahip uzun ömürlü radyatör çeşidi, alternatif renk opsiyonlarına sahiptir.

Standart bir alüminyum radyatör, ortalama olarak 2,5-3 lt su kapasitesine sahiptir. Alüminyum ham maddesinde yapılan radyatörler ortam içerisinde ısı düzeyini özellikle panel radyatörlere göre çok daha pratik şekilde yayabilmektedir. Verimli olmasının yanında görsel nitelikleri ile de kullanımı gittikçe artmaktadır. Kullanıcılara sunduğu bu avantajlarla beraber alüminyum radyatörler genel olarak panel radyatörlerin önünde görülür.

Alüminyumun sızdırmaz özelliğe sahip olması, bu radyatörlerin fark yaratmasında etkili olur. Isı iletkenliği konusunda mükemmel sonuçlar yaratan ham madde, bu anlamda çelik ve demirin kat be kat önündedir. Alüminyum radyatörlerin bir diğer önemli özelliği de montaj sürecinde hafif olması nedeni ile zorluk çıkarmamasıdır. Bu durum, taşınma ve kurulum konusunda kullanıcılara epey yardımcı olmaktadır.

Suya çok az ihtiyaç duyan alüminyum radyatörler, maksimum düzeyde geri dönüştürülebilmektedir. İnce tasarımı ile ev ve iş yerlerinde çok yer kaplamayan alüminyum radyatörler, boyama benzeri durumlara da epey elverişlidir.

Tüm bu özellikleriyle gördüğü ilgiyi fazlasıyla hak eden alüminyum radyatörlere sahip olmak ya da bu konuda daha detaylı bilgi almak için bizimle irtibata geçebilirsiniz.