Türkiye’de Tiny House’un Yeri

Bu masalsı minik evler ülkemiz Türkiye’de de oldukça yaygınlaşmaktadır. Bu akım ilk olarak Amerika’da 2008 yılında yaşanan küresel kriz nedenli olarak alternatif bir ev arama fikriyle gelişti. Ancak artık bir evde yaşamak, daha sınırlı bir hayat ana fikrinden kayarak trend bir karar haline geldi. Bir de asıl felsefesini tanımlayacak olursak, daha özgür bir hayat ve minimal bir ortam isteği olarak ifade edebiliriz. O zaman haydi bu hem çok fonksiyonel hem de doğal ve sağlıklı olan Tiny House ve ülkemizdeki yeri hakkında detaylı konuşalım.

Türkiye’de Tiny House’un Yeri

Tiny House Nedir?
Tiny House mikro-küçük ev anlamlarını içeren oldukça minimal bir yaşam ortamına denmektedir. Bir metrekare sınırlandırması bulunmasa da günümüzdeki örneklerine bakıldığında 10 m² ve 70 m² aralıklarında olduklarını görmekteyiz. Ana fikrin daha minimal ve daha çok özgürlük sunan bir yaşam olduğunu belirtmiştik. İşte bu ana fikre bağlı olarak çoğu kişinin hayalini süsleyen bu mikro evler şehre uzak doğaya yakın bir şekilde konumlanmaktadır. 

Ülkemizde Tiny House
Türkiye’de bu evleri en çok tercih eden kişiler ekonomik kriterli düşünen kişilerdir. Çünkü herhangi bir ruhsat, inşaat, vergi benzeri masrafı yoktur bu akımda. Daha sonra trend olması sebebiyle ve doğa sevgisinden dolayı şehirden uzaklaşmak isteyen insanlar, işte bu ana felsefeye bağlı olarak Tiny House tercihi yaparlar.  Ülkemiz için gelecek zamanlarda daha da popülerleşeceğini öngörmekteyiz. Çünkü Tiny House Türkiye gibi depreme elverişli konuma sahip ülkeler için büyük bir avantaj olabilir. 

Tiny House Kolaylıkları ve Zorlukları
Tiny House gibi bir evde yaşarsanız ne gibi zorluklar ne gibi kolaylıklar olur diye bakalım. Bu doğadaki ev olarak da ifade edebileceğimiz evlerin en güzel yanı doğaya yakınlığı tabi ki. Ayrıca kullanım ve yapımda sarf edilen enerji minimum seviyede. Yani aynı zamanda sürdürülebilir bir yapı.  Daha az masrafla daha minimal bir hayat yaşamanız bu evlerle mümkündür. Fakat bu mikro evler taşınabilir olduğu için seyahatler de kullanıldığında konumlandıracak bir yer bulmakta zorlanabilirsiniz.

En İyi Tiny House Firmaları
Tabii ki de sponsorlarımız 😂 Şaka bir yana ülkemizde birçok yeni tiny house firması açılıyor. Bunları birbirinden ayıran yegane özellikler kullanılan malzemeler ve tamamen fikir geliştirme ekipleri. Yani bir tiny house firmasını diğerinden ayırırken en iyi hizmeti alabileceğinizi düşündüğünüz firmaları tercih etmelisiniz. Bizler yine iletişim bölümünden sizlere destek verebiliriz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar