takipçi satın al

Tiny House Dekorasyon Fikirleri

2008 yılında gerçekleşen küresel krizin ardından insanlar daha uygun ev arayışlarına girdi. Bu arayış Tiny House fikrini getirdi. Ancak zaman ilerledikçe bu arayış sosyal bir akıma dönüştü. Minimalist, sürdürülebilir ve doğaya saygılı olması sayesinde daha özgür olmak isteyenler Tiny House üzerine odaklandı. 

İster yanınızda gittiğiniz yere taşıyın, isterseniz de kendinize bir arsa seçerek oraya konumlandırın. Karar sizin. Biz ise sizlere bu mikro-küçük evleri nasıl dekore edebilirsiniz bunları anlatacağız. 

Tiny House Dekorasyon Fikirleri

Mobilya Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Öncelikle arsanızın seçimini yapılmalıdır. Ev tipinize de karar verdikten sonra sırada minimalist bir dekorasyon yapmak var. En temel unsur çok fonksiyonlu mobilyalar tercih etmektir. Alanınınız çok geniş olmadığı için etkili kullanım sağlayan mobilya seçilmelidir. Eviniz için depolama odaklı seçimler daha faydalı olur. Mutfak dolaplarında akıllı sistemlerle gereken pişirme ve saklama ekipmanları kolaylıkla sığabilir. 

Mesela asma kat ve duvarlar depolama için oldukça iyi bir fikirdir. Aynı zamanda büyük bir gardırop olamayacağı için koltuk altları ve yatak altı kıyafet deposu olmak için çok doğru bölümlerdir. Tiny house, felsefesinde bulunan minimalistlik ile çok fazla eşyaya karşıdır. Az eşya çok fonksiyon. Oturum için ise geniş bir berjer ve koltuk yeterlidir. Ama renk seçimleriniz mutlaka açık renkler olmalıdır ki ferah bir ortam oluşabilsin. 

Uyumlar ahşap ile yakışır olduğunda hoş bir görünüm elde edilir. Ortaya alacağınız fonksiyonel bir masa hem yemek yemek, hem çalışma yapmak hem de orta sehpa olarak size fayda sağlar. Bir de altında depolama alanı olursa kitaplarınız için kitaplık işlevi görmüş olur. Oturma alanına yerleştirebileceğiniz şık raflar size dekoratif alanlar açabilir. 

Asma kata yerleştireceğiniz yatak size uyumak için ayrı bir alan sağlar.  Ayrıca asma kat oldukça dikkat çeken hoş bir görüntü sağlar. Yatak yanına ahşaptan kasa görünümlü bir yan sehpa ve aynı zamanda içine yerleştirebileceğiniz bir ışık kaynağı ile iki gereksinimi de elde edebilirsiniz. En son ise bitkiler kalır. Tavandan sarkabilecek, güçlü ve yeşil bitkiler tercih edilmelidir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar