Teras Dekorasyon Fikirleri

Pandeminin uzaması; bahçelerin, balkonların ve terasların değerini daha iyi anlamamızı sağladı. Normal hayatta temel iç mekanlarımız kadar pek önemsemediğimiz teraslarımızı nasıl dekore edebileceğiniz konusunda iç açıcı birkaç fikir ile karşınızdayız.

İnternette araştırma yaptığınız zaman, üretilmesi – tasarlanması kolay olmayan fikirlerle karşılaşıp moraliniz bozuluyorsa sizin için hem ekonomik hem pratik fikirleri bir araya topladık. Geçtiğimiz dönemlerde de benzer bir içerik yayınlamıştık. 

Okudunuz mu? Balkonlarınıza Neşe Katmanın Yolları

 Teras Dekorasyon Fikirleri

Nefes Alın – Nefes Aldırın
Terasınızın yapısına ve büyüklüğüne bağlı olarak yeşilliklerden bol bol faydalanın. Yaşadığınız şehrin iklimi el veriyorsa meyve veren saksı ağaçlarını kullanarak kendi meyvelerinizi de yetiştirebilirsiniz. Bodur bir limon ağacı, elma ağacı ya da en azından birkaç saksı çiçeğiniz mutlaka olmalı!

Yapılan araştırmalar çiçek bakımının psikoloji üzerine olumlu etkilerini ortaya çıkarmıştır. Bu zorlayıcı süreçte sizde birkaç farklı çiçekle hem dekoratif ögeler oluşturabilir. Hem de terasınız ile canlı bir bağ kurabilirsiniz.

Ahşap Paletler
Bir dönem başta Instagram olmakla beraber diğer sosyal medya ağlarında görmekten sıkıldığımız paletten yapılmış ürünleri farklı bakış açıları ile kullanabilirsiniz. Paletten koltuk, sandalye ve sehpa yapma fikri hoşunuza gitmiyorsa duvarınıza raf çiçeklerinize altlık olarak kullanabilirsiniz. Tabi ki burada asıl dikkat edilmesi gereken konu, terasınızla uyum içerisinde olması. Büyüklük ve renk tercihinin yerinde yapılması gerekmektedir. Kararsız kaldığınız noktada bizlerden ücretsiz iç mimari destek alabilirsiniz.

Teras Dekorasyon Fikirleri

Terasınızı Aydınlatın
Eski tip ağaç aydınlatmaları teraslar için muhteşem bir seçenek oluyor. Cam kavanozlar içerisine koyduğunuz lambalarınızla terasınızın dört bir yanını donatabilirsiniz.. Burada uygun ışıklandırmanın yapılması kadar önemli olan konu elektrik kaçaklarına dikkat etmekten geçiyor. Aman diyelim! 👀

Daha Ekonomik Yöntemler
Bunlara ayıracak herhangi bir bütçeniz yoksa, her zaman için basit detaylara yönelebilirsiniz. Terasınızın duvarını eski ağaç dalları ile kaplayabilir, eski tekerleklerden oturak yapabilirsiniz. Küçük bir minder bile güzel bir başlangıç olacaktır. Bazen parasal gördüğümüz engeller sadece bizi yoran basit problemler olabilir.

Değerli okurlarımızdan da yaptıkları yenilikleri ve fikirleri yorum bölümüne yazmalarını bekliyoruz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar