Balkonlarınıza Neşe Katmanın Yolları

Okurlarımızdan sık sık balkonlarını nasıl en iyi şekilde değerlendirebilecekleri hakkında sorular alıyoruz. Bugün sizler için balkonlarınızı nasıl değerlendirebileceğiniz üzerine bir rehber hazırladık. Sosyal medya hesaplarımızdan da gerek görsel projeler, gerek tasarım ipuçları üzerine birçok içerik yayınlıyoruz. Bizleri sosyal medya hesaplarımızdan da takip ederek, dilediğiniz fikirlere anında ulaşabilirsiniz. Bunun dışında ücretsiz iç mimari danışmanlık hizmetimizden de daima yararlanabilirsiniz.

Yapılan araştırmalarda genelde kullanıcılar salon ve salonun baktığı balkonla ilgili tasarım fikirleri aramakta. Çünkü günlük yaşantımızda, özellikle pandemi sürecinde zamanımızın büyük bir kısmını bu iki alanda geçiriyoruz. Dolayısıyla kullanıcılar en çok zaman geçirdikleri bireysel özgürlük alanları üzerine yaratıcı fikirler eklemek, güzel dokunuşlar yapmak istiyorlar. Bugünkü iç mimari rehberimizde balkonları nasıl canlandırabiliriz bunun üzerine konuşacağız.

Balkonlarınıza Neşe Katmanın Yolları

Alanı Analiz Etmek
İlk başta yenilenmesini istediğimiz alan dar bir alan mı yoksa geniş bir balkon mu gibi sorular sorarak başlamalıyız. Bu balkonumuzun planlanmasına yardımcı olacaktır. Bu zaten tüm iç mimari projeler üzerinde ilk başta sorulması gereken, üzerine düşünülmesi gereken bir konu başlığıdır. Küçük bir alana büyük balkon mobilyaları yerleştirmek hareket alanınızı daraltacak, huzursuz bir görünüme sebebiyet verecektir. Dolayısıyla mobilya seçimi ve kullanımı hem mekanın genişliğine göre hem de kullancının ergonomik yapısına göre şekillendirilmelidir.

Amaca Göre Seçimler
Balkonunuzu hangi amaçla kullanacaksınız? Büyük bir misafir grubu ağırlayacak mısınız? Havanın güzel olduğu dönemlerde balkonunuzu mini bir ofis olarak kullanacak mısınız? Bu soruları sorarak, amacınıza uygun seçimler yapmalısınız. 

Minderli sandalyeler, bambu masa sandalye takımı, şezlong, balkon salıncağı gibi ürünleri amacınıza uygun şekilde yerleştirebilirsiniz. Bir diğer seçenek olarak hiç mobilya kullanmadan sade ve alçak oturma alanları oluşturabilirsiniz. Bu minimalist çözüm dar balkonlar ve aşırı mobilya sevmeyen kullanıcılar için hayat kurtarıcı olacaktır. Küçük ve sevimli yer minderleri bu konuda yardımcı olacaktır. Bu minderleri yine canlı ve renkli sırt yastıkları ile destekleyebilirsiniz.

Balkonlarınıza Neşe Katmanın Yolları

Özel Bir Alan Oluşturabilirsiniz
Dairelerin birbirine yakın olduğu şehirlerde, bir balkon genellikle komşuların tam görüş alanı içindedir. Siz çalışırken veya kişisel alanınızda vakit geçirirken, bir tercih olarak başkalarının sizi görmesini istemeyebilirsiniz. Balkonunuzda mahremiyeti yani özel yaşam alanını pek çok şekilde sağlayabilirsiniz. Yüksek boylu saksılar veya bambu stor perdeler eklemek yardımcı olabilir. Füme cam balkonlar da mahremiyet oluşturma açısından önerebileceğimiz türde ürünlerdir.

Yeşil Detayı
Genelde her iç mimari rehberimizde sizlere yeşilin iç mekanlardaki vurgusunu ve öneminden bahsediyoruz. Bu yeşil detayını elbette en iyi vurgulayacağınız alanlar balkonlarınızdır. Sadece mekanı tazelemek için değil, aynı zamanda biraz renk ve yaşanmışlık katmak için bitkilere ihtiyacımız vardır. Bununla beraber, bitkiler ferahlatıcı bir his verir ve sizi doğaya bağlar. Yeşil renk ruh halinizi canlandırır. Balkonlarınızda yaşadığınız konuma uygun bitkiler tercih edip, dikey bahçe veya yapay bitki çözümleri üzerine seçenekleri değerlendirebilirsiniz. 

Balkonlarınıza Neşe Katmanın Yolları

Hobi Alanı
En iyi kendin yap projelerini balkonlarınızda üretebilir, burada sergileyebilirsiniz. Bu bir tablo olabilir, basit bir kil hamurundan yapacağınız minyatür heykeller olabilir yani tamamen hobileriniz üzerine yoğunlaşabilirsiniz. Bu şekilde balkonlarınız hem kullanım amacına uygun çalışacak hem de hobi merkeziniz haline gelecektir.

Lüks ve Gösteriş Kavramı
Bir iç mekanı lüks göstermek için pahalı ögelere ihtiyacınız yoktur. Günümüzde, bu algı sanıyoruz ki Instagram sayfaları sayesinde biraz gösterişe doğru gidiyor. 🤷‍ Başka fikirlerden esinlenmek elbette hepimizin doğasında var ancak bu alanları kendimizin enerjisine uygun düzenlemeliyiz. Tüm iç mekanlar için geçerli olan bir durum diyebiliriz buna. Bu yüzden basit desen ve canlı dokular yardımı ile balkonlarınızı gayet lüks ve şık görünüme taşıyabilirsiniz.

Balkonlarınıza Neşe Katmanın Yolları

Tüm iç mimari rehber kategorisini tek bir bağlantı üzerinden takip etmek, diğer içeriklere göz atmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar