Ev Sineması İçin Fikirler

Pandemi süreci devam ederken evlerimizde sıkça zaman geçirme fırsatımız oluyor. Bu zamanı, nasıl geçireceğimiz konusunda genelde kararsız kalabiliyoruz. Bu yüzden bugün, film izlerken nasıl uygun bir ortam oluşturabilirsiniz, kendi ev sinemanızı nasıl yapabilirsiniz gibi konular üzerine konuşuyor olacağız.

Ev Sineması İçin Fikirler

Sinema Keyfiniz İçin Özel Bölge Oluşturun
Ev sinemasını oluşturmak için öncelikle bir bölge belirlemeniz gerekiyor. Bu bir köşe veya komple bir yaşam olanı-oda olabilir. Bu özel bölgenin dışarıdan ışık almamasına dikkat etmelisiniz. Çok uygun fiyatlarla siyah oda perdeleri satın alabilirsiniz. Bu tarz perdeler normal perdelerden daha maliyetsizdir. Bu oluşturulan özel bölge kontrast renk uyumu içerisinde olmalıdır. Dikkat dağıtan renkler, duvar kağıtları ve çeşitli tablolar arka planda tercih edilmemelidir.

Televizyon Seçimi
Günümüzde smart destekli televizyon almak işleri biraz daha kolaylaştırıyor. Bu yüzden yeni bir oda kuruyor, demirbaşları yeni topluyorsanız, mutlaka smart tv uyumlu televizyon tercih etmelisiniz. Bu sayede, herhangi bir dijital platform üyesi olmadan da internet üzerinden 1080p film izleme fırsatı elde edebilirsiniz. Smart tv uyumu olmayan eski televizyonlarınız için de smart box isimli cihazları satın alabilir, iç mekanlarınızda film keyfini yaşayabilirsiniz. Aynı zamanda eğer televizyon tercih ediyorsanız, sinema odanızın konseptine göre şık bir ünite de satın alabilirsiniz. 

Projeksiyon Cihazı ve Perde
Eğer televizyon kullanmayı tercih etmiyor, evde sinema keyfi açısından daha gerçekçi bir deneyim yaşamak istiyorsanız, koyu renkli duvarlarınıza projeksiyon perdesi yerleştirebilirsiniz. Koyu renkli duvar üzerine projeksiyon perdesi tercih etmeniz, görsel açıdan filme net bir şekilde odaklanmanızı ve dikkatinizin dağılmamasına fayda sağlayacaktır.

Soundbar Detayı
Yeni nesil cihazların çoğu, ses yalıtımı güzel yapılmış iç mekanlarda gerçekten kaliteli sesler veriyor. Ancak yine de ev sinemasına uygun bir ses sistemi olması açısından, soundbar tavsiye edebiliriz. Çeşitli seçenekli bu ürünler, gerek televizyon üstüne, gerek projeksiyon perdesinin yanlarına konumlandırılabilir. Surround ses sistemi destekli hoparlörleriniz varsa bunları iç mekanınızın m2'sine göre dağıtıp, gerçekçi ses deneyimini her noktadan kulağınızda hissedebilirsiniz.

Kulaklık Tercih Edebilirsiniz
Yoğun geçen bir günün ardından bir değişiklik yapıp, hint filmleri izlemek istediniz ancak iç mekanınızın yeterli ses yalıtımı yok; bunun için 7.1 surround ses sitemine sahip kulaklıklar tercih ederek evde sinema keyfinizi yaşayabilirsiniz.

Son olarak sizlere ilham verecek, ev sinemanızda film izleme keyfini zirveye çıkaracak çeşitli projeler sunalım;

Ev Sineması İçin Fikirler

Ev Sineması İçin Fikirler

Ev Sineması İçin Fikirler

Ev Sineması İçin Fikirler

Ev Sineması İçin Fikirler

Ev Sineması İçin Fikirler

Yorum Gönder

1 Yorumlar

Yorumlarınızı önemsiyor ve merak ediyoruz. 😊