Kolay Ev Dekorasyonu Fikirleri

Evinizi yenilemek istiyorsunuz ancak sınırlı bütçeniz ve vaktiniz mi var? O zaman bu yazımız tam sizlere göre. Evlerinizde uygulayabileceğiniz, kolay dekorasyon fikirleri derledik. Vurgulu bir duvar, renkli bir ampul, belki de yeni bir yastık. İşte bu denli ufak ve basit çözümlerle iç mekanlarınız üzerinde kolay dekorasyonlar gerçekleştirebilirsiniz.

Bir Okuma Noktası Belirleyin
Hem yaşam alanınızı kaliteli bir hale getirmek, hem de biraz olsun günün stresinden ve telaşından uzaklaşmak için harika bir çözüm. Evinizin doğal ışık alan bir bölgesine, okuma noktası tasarlayabilirsiniz. Evinizin konseptine uygun kumaşlara sahip bir berjer işinizi görecektir.

Kolay Ev Dekorasyonu Fikirleri

Duvarlarınızı Renklendirin
Tablolar iç mekanlarınızın ambiyansını kolay ve hızlı açıdan değiştirmek adına, en uygun çözümlerden biridir. Eğer koyu renkli boş duvarlara sahipseniz, dinamik tema vurgusuna sahip tabloları tercih etmek, iç mekanlarınızı canlı gösterecektir. Açık renkli duvarlara sahipseniz, kontrast oluşturabilir, yine aynı görsel şöleni hissedebilirsiniz.

Kolay Ev Dekorasyonu Fikirleri

Kontrast Oluşturun
Renklerle oynamaktan korkmayın. Kontrast renk uyumu yakalamak, iç mekanlarda dolu boş kuramının en büyük destekçisidir. Örneklemek gerekirse; A rengi duvara B rengi objeler tercih etmek yerine, "A" rengi duvara "1" rengi objeler tercih edin. Farkı hissedin.

Kolay Ev Dekorasyonu Fikirleri

Cesur Desenli Kumaşlar Tercih Edin
Nedir bu cesur kumaşlar? Yine yukarıdaki maddemiz gibi kontrast veya tamamen zıt renkler tercih edebilirsiniz. Temel ev konseptinize uygun formlar ve örgüler tercih edebilirsiniz. Aşağıda gördüğünüz yemek masası üzerinde, duvar kağıdının zıttı bir form tercih edilmiş. Ancak renk geçişi sayesinde gözümüzü yormuyor, rahatsız etmiyor. Bu tarz fikirleri doğal ışığın da yardımı ile gerçekleştirebilirsiniz.

Kolay Ev Dekorasyonu Fikirleri

Koleksiyonlarınızı Sergileyin
Uzun zamandır bir şey topluyorsanız ve ıvır zıvırlarınızı nereye koyacağınızdan emin değilseniz, seçtiğiniz odanıza uçan bir raf takın ve objelerinizi, topladığınız materyalleri sıralayın. Eğer herhangi bir koleksiyona sahip değilseniz, bugün bir çok markada konsept tasarım adına, çeşitli koleksiyonlar, ürünler bulabilirsiniz. Aşağıdaki görselde vintage şam şişeleri derlenmiş; iç mekanın rengine ve konseptine doğrudan uyum sağlamış.

Kolay Ev Dekorasyonu Fikirleri

Renkli Ampul
Eğer iç mekanınızın belirli bölgeleri, doğal ışık alıyorsa bu farklı ve belkide çılgınca fikri deneyebilirsiniz. Aşağıdaki projede, doğal ışığın ve beyazın sadeliğinden beslenilerek, bu tarz bir uygulamada bulunulmuş.

Kolay Ev Dekorasyonu Fikirleri

Çiçekler Sergileyin
Belki de yeşilin vurgusunu en çok yapan internet sitelerinden biriyiz. 😊 Ama gerçekten iç mekanlarınıza muhteşem hava kattıkları bir gerçek. Bu yüzden kolay ev dekorasyonu adına, canlı veya yapay bitkiler kullanın. Saksı renklerini her zamanki gibi konseptinize uygun renkler ya da kontrast renkler olarak tercih edebilirsiniz.

İç Mimarlık ve Yeşil

Minder Seçenekleri
Bugün kaliteli bir iç mekana sahip olmak için, illa chester koltuklarımıza oturmak gerekmiyor. Çok basit yöresel formlara sahip bir minder bile iç mekanınızın vurgusunu değiştirebilir. Sizler de kolay ev dekorasyonu için minder kullanabilirsiniz.

İç Mimari ve Minder

Çarşafları Mevsimlik Güncelleyin
Bu annelerimizden aşina olduğumuz bir durum olsa da,😊 tasarımcı Jonathan Scott iki çarşaf ve yorgan setine sahip olmanızı tavsiye ediyor, böylece sezon boyunca bunları değiştirebiliyorsunuz. Ayrıca bir diğer fikir olarak; yataklarınızın üzerine aşağıdaki projede olduğu gibi, destekleyici bir battaniye, pike, yorgan ekleyebilirsiniz.

Kolay Ev Dekorasyonu Fikirleri

Mobilyalarınızı Duvardan Uzak Tutun
Mobilyaları duvarlardan uzak tutmak, iç mekanda daha samimi bir oturma alanı sağlar. Tek yapmanız gereken, mobilyalarınızı birkaç cm kaydırmak. Bu çözüm iç mekanlarınızı hem ferah gösterecek, hem de gerçekten kullanım açısından rahatlık sağlayacak.

Kolay Ev Dekorasyonu Fikirleri

Yorum Gönder

0 Yorumlar