İç Mimarlığın Hayatımızdaki Yeri ve Önemi

Dünyanın geldiği noktada, günümüzde her alanda görsellik ön planda yer almaktadır. Hatta en önde diyebiliriz. Artık yalnızca görsellik de yetmiyor, görselliğin yanında uyumun da olması gerektiğini düşünenlerin sayısı günden güne artıyor. Artık ikamet ettiğimiz evimiz, artık bizim için bir korunak olmaktan çok ötede durmaktadır. Artık estetik kaygısı, günümüz toplumunda yaşayan insanlar için korunaklı bir hal almasından daha önce gelmektedir.

İç Mimarlığın Hayatımızdaki Yeri ve Önemi

İç Mimarlık mesleği ve tanımı da, tam olarak burada bize yardıma koşmakta, tam olarak burada karşımıza çıkmaktadır. Yaşam alanlarının iç dizaynı, dekorasyon ve düzeni ile uğraşan, bina, işyeri, konut ve eklentilerinin içyapısı ile uğraşan bir meslektir İç Mimarlık. İç Mimarların ufak dokunuşları konut, iş yeri ve eklentilerini büyük bir değişime sokup, adeta evrim geçirmesini sağlayıp, insanların ikamet ettiği ortamın bambaşka bir âleme sokuyor. Ufak detaylar hayatın her aşamasında, özellikle titiz insanlar için önem taşıyor. Bir laf vardır, “sinek küçük” diye, İç Mimarinin mekanlarımıza yaptığı etki de bu örneğin tam tersidir. Bazen ufak detaylar, ufak dokunuşlar harikalar yaratabilmekte, dokunduğu iç mekanları havasını tamamen değiştirebilmektedir. Bu bağlamda İç Mimarın Hayatımızdaki Yeri ve Önemi daha net bir şekilde ortaya çıkmaktadır.

Halka açık mekanlar, iş yerleri, ibadethaneler, konutlar ve eklentileri iç mimarinin alanlarına girmektedir. Hepimiz biliriz ki, mekanlardaki bir renk uyumu, bir aksesuar, eşya ve hatta yüksekliği bile bazen insanların iç dünyasına iyi gelmekte, huzur vermektedir. Başarılı bir iç mimar, duvarları ev yapan, ruh katan, içindekilere ise huzur ve mutluluk katan bir başarı hikayesidir. İç Mimar, kişiye özgü bir tasarım ve ortam ortaya çıkarmayı başarabilir. İç Mimarların Önemi de burada daha çok öne çıkmaktadır, çünkü duvarları yuva yapan aile ise, onun içine huzur ve rahatlık katan da İç Mimardır. Tabi İç Mimarların çalışma alanları iş yeri, konut, halka açık alanlarla sınırlı kalmamış, tarihi mekanlar, sosyal alan ve konaklama tesisleri de İç Mimarinin çalıştığı alanlardandır. Yaşam alanınızın dizaynı ve düzenlemesi konusunda bir İç Mimar ile anlaştığınız taktirde mobilya seçiminden duvar boyasına, asma tavandan halı seçimine, hatta boşluk alanlara, bir takım amblem, logo, tablo gibi detaylara kadar her ayrıntıyı İç Mimara bırakabilirsiniz. Ayrı ayrı durduklarında hiçbir işe yaramaz denilen unsurları bir arada daha güzel göremezsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar