takipçi satın al

Mimarların Sosyal Medyada Dikkat Etmesi Gerekenler

Mimarlar, sosyal medyada aktif olmalıdırlar. Sosyal medyada aktif olan ve kaliteli işler çıkaran bir mimar, daha çok kişiye ulaşabilir ve portföyünü genişletebilir. Bu yazımızda iç mimarların sosyal medyada dikkat etmesi gerekenler neler sorusuna yanıt vereceğiz.

Mimarların Sosyal Medyada Dikkat Etmesi Gerekenler

  • Sayfa Yönetimi
Yurt dışında mimarların çok kullandığı bir yöntemdir. İş almak ve işlerini tanıtmak isteyen mimarlar, kişisel sayfalarının haricinde mimarlık sayfaları oluştururlar. Bu sayfada dünya üzerinden birçok mimari örneğini paylaşırlar ve ziyaretçi kazanırlar. Sayfanın her içeriğine sadece kendi firmalarını etkileyen mimarlar, bu sayede etkileşim elde ederler ve kazanç sağlarlar. Açacağınız ilk sayfa genele hitap etmeli fakat sadece size veya firmanıza yönlendirmelidir. Dünya üzerinde bulunan farklı yapıları paylaşmanız, daha çok kişinin gelmesini sağlayacaktır.

  • İnternet Sitesi
Kurumsal bir şirket olarak iş yapmak istiyorsanız, sosyal medya hesaplarınızda internet sitenizin ekli olması gerekmektedir. Sadece sosyal medya yeterli olmayacaktır. Güzel tasarlanmış bir internet sitesi, hem müşterilere güven verecektir hem de ziyaretçi almanızı sağlayacaktır. Hesaplarınızda sitenizi belirterek ziyaretçi elde edebilirsiniz ve bu ziyaretçilerden dolayı Google’da üst sıralara çıkabilirsiniz. Bu sayede hem sosyal medyadan hem de Google’dan ziyaretçiler elde etmiş olursunuz.

  • Online Portfolyo
İş dünyasında yaptığınız işleri dijital ortamda sergilemek adına bir online portfolyo oluşturmalısınız. Bu tek sayfa bir görsel dahi olabilir. Mimarlar için portfolyo örnekleri çok yakında sayfamızda olacak. Portfolyo kategorisinden ilgili alanı takip edebilirsiniz.

Günümüzde tüm dünyanın aktif olarak kullandığı ancak ülkemizde henüz pek yaygın olmayan LinkedIn uygulaması, her mimarın kullanması gereken bir mecradır. Dünyadaki ünlü mimarların projelerini ve eğitimlerini inceleyebilir, iş başvurusu dahi yapabilirsiniz. Bir mimarın mutlaka LinkedIn profili olması gerekmekte.

  • Reklam 
Sosyal medyada reklam çok önemlidir. Bu adımı geçemeyen birçok mimar bulunmaktadır, her işin bir inceliği olduğu gibi bu konuda da uzmanlardan yardım almanız gerekmektedir. Bir mimar olarak sadece bir noktaya kadar reklam yapabilirsiniz daha sonrası sizin bilgi ve birikiminizi aşacaktır. Bu noktaya kadar dikkat etmeniz gereken; reklam vereceğiniz sayfanın veya platformun kullanıcı sayısının çokluğu değildir. Sayfanın sizin işinize uygun olup olmadığıdır. Örnek verecek olursak; 1 milyon takipçili spor sayfasında mimar reklamında geri dönüş alamazsınız fakat 100.000 takipçili dekorasyon sayfasından çok daha fazla geri dönüş alırsınız.

Yorum Gönder

0 Yorumlar