takipçi satın al

İç Mimarlık Mesleğinin Toplumun Gözündeki Yeri

İç Mimarlık Mesleği toplumumuzda halen mimarlıkla karıştırılsa da, işin detaylarına girildiğinde çok farklı alanlar olduğu ortaya çıkmaktadır. Mimarlık bir bütündür algısını her zaman doğru olarak benimsiyoruz ancak iş kollarımızın ayrı olduğunu belirmekte fayda var. Bugünkü yazımızda iç mimarlık mesleğinin toplumdaki yeri hakkında konuşacağız.

İç Mimarlık Mesleğinin Toplumun Gözündeki Yeri

Mimarlık mesleğini yapanlar, bir başka deyişle “Yapı Mimarlığı” işiyle uğraşanlar topraktan binayı yaparken, iç mimari işiyle uğraşanlar ise daha çok yapının iç detayları ile uğraşmaktadır. İç mimarlığın ilgi alanlarında yapının içi ve kullanımı ile ilgili hemen her şey yer alır. Örneğin bir iç mimarla anlaşıp, konutunuzu yaptırmaya karar verdiniz. İç Mimar sizin için her detayı düşünür, hatta sizin düşünemediklerinizi bile. Mobilyadan, duvar boyasına, seramikten, perdeye, obje ve ürün yerleşimine kadar aklınıza gelebilecek en ince detayları düşünür.

Yaşanabilir alanların ortaya çıkmasında İç Mimarların katkısı yadsınamayacak kadar büyüktür. Bir yapı mimarı binayı dikerken, iç mimar insanlara istekleri ve ihtiyaçları doğrultusunda konforlu yaşam alanları hazırlıyor, yaşam ve ticari yaşamlarını sürdürebilecekleri prestijli ve işlevsel yapılar oluşturuyorlar. İç Mimar, konut içindeki hoş görüntülerden güneşi alıp almamasına kadar birçok detaya, hatta tüm detaylara el attığından dolayı biraz daha karmaşık ve görsellik açısından etkili bir iş yapmaktadırlar. İç Mimarın çalıştığı alanı bir iş yeri olarak düşünürsek, iç mimarın yaptığı işler işyerinin müşteri sayısını, elit bir yer olup olmama durumunu, çekiciliğini, işlevselliğini vs etkileyebilmektedir.

Toplumumuzda gün geçtikte önemi ve iç mimari konusunda destek talepleri artmaktadır. Özellikle şahıslara ait konutlarda artık günümüzde konut sahipleri yaşadıkları konutun iç dizaynını iç dünyalarına, ruh hallerine, sevgi ve ilgi alanlarına kadar birçok bakımdan değiştirmekte, çok daha yaşanası ve huzurlu bir mekan haline getirmeye çalışmaktadırlar. Yapılan iç mimari dokunuşları sayesinde, iç mimarlık mesleği de önemini, İç Mimarlık Mesleğinin Toplumun Gözündeki Yerini gün geçtikçe arttırmaktadır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar