takipçi satın al

İç Mimarın Özellikleri

Bir iç mimar yaşam alanları tasarlayan, dekore eden ve güzelleştiren meslek erbabıdır. İç Mimarın Özelliklerinden olmazsa olmaz olarak sayılabilecek özelliklerinden bir tanesi yaratıcılıktır. Yaratıcılık ise çok çalışmayla öğrenilen veya kazanabilen bir özellik değildir. Büyük bir kısmı doğuştan gelir. Bu bakımdan İç Mimar diğer meslek erbaplarının çoğundan daha özel bir uzmandır. Çünkü, bir elektrikçi gibi kabloları stabil şekilde bağlamak, bir duvar ustası gibi düz bir duvar örmek gibi müspet bir işlem yapmazlar. Bir iç mimarın işi çok daha zordur. Çünkü, her insanın zevki farklıdır. Başarılı bir iç mimar ise, herkesin zevkine göre dizaynlar yapmak, herkesin zevkini bilmek, anlamak ve bunu bir ressamın tablosu gibi görsele dökmelidir.

İç Mimarın Özellikleri

Yine İç Mimarın Özelliklerinden bir tanesi tasarım konusunda kendisini geliştirmiş, renk uyumu, dekorasyon gibi özellikle hakim olmalıdır. Profesyonel bir iç mimar olarak gündemi iyi takip etmeli, dekorasyon alanında, inşaat ve ev modasını iyi bilen, her türden zevke cevap verebilecek bilgi birimine sahip olmalıdır.

İyi bir İç Mimarın Özelliklerinden bir tanesi insan psikolojisinden anlayan, insanların anlatımlarından ne anlatmak istediklerini anlamalı, müşterilerin anlatımından önce bile ortamın ihtiyaçlarını ilk bakıştan itibaren tespit edebilmeli, gerektiğinde kağıt üzerinde veya bilgisayar programları vasıtasıyla aklındakileri görsele dökerek müşterisinin beğenisine sunabilmeli, bir iç mimar işi toptan aldığı için gerek malzeme, gerek işçilik gibi giderleri doğru hesaplayarak gerek kendi kâr marjını, gerekse müşterisinin kesesini iyi kullanmalıdır.

İyi bir iç mimar, müşterisi ile sürekli iletişim halinde olarak, ortam dizaynı sırasında seçilen dekorasyon malzemeleri ile alınacak eşyaların seçimi konusunda uyumu takip etmelidir.

İyi bir iç mimar, renk tercihi ve renk uyumları konusunda uzman olmalı, tasarım, uyum ve tercihlerini herhangi bir görsel, çizim veya döküme gerek kalmaksızın kafasında yerleştirmeler yapabilmelidir.

İyi bir İç Mimarın Özelliklerinden bir tanesi planlı programlı çalışma ortamı kurmasıdır. Bir iç mimar birçok işlemi birlikte gerçekleştirmeden önce parçalar halinde birleştirmeden kafasında oluşturduğu için, planlamalarını doğru yapmalıdır.

İyi İç Mimarın Özelliklerinden bir tanesi de etkileyici bir kişi olmasıdır. Sonuçta bir iç mimara iş verecek olan müşteriyi duruşu, konuşması, iş hakimiyeti birlikte değerlendirilerek ikna edecektir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar