Duvar kağıdı ile ilgili bilinmesi gerekenler

Sizlere bu yazımızda, bir dönem piyasaya büyük bir giriş yapan duvar kağıtları hakkında bilinmesi gerekenleri derledik. Duvar kağıdı nerelerde kullanılır? Ev, iş yeri gibi alanlarda duvar kağıdı nasıl uygulanmalı? Duvar kağıdı uygulanırken hangi aletler kullanılır? gibi soruların cevaplarını vermeye çalışacağız.

Duvar kağıdı ile ilgili bilinmesi gerekenler

Duvar kağıdı hakkında bilinmesi gerekenler: 
Sıva, badana veya duvar boyası yerine duvara kaplanan, desenli ya da düz kağıtlara duvar kağıdı diyoruz. Duvar kağıtları günümüzde birçok yerde tercih edilebiliyor. Boyanabilir duvar kağıtları, ithal duvar kağıtları, yerli duvar kağıtları, desenli-desensiz duvar kağıtları gibi birçok duvar kağıdı seçeneceği mevcut. Sektör geliştikçe markalar da artmaya devam ediyor.

1. Duvar kağıdı uygulanırken nelere dikkat edilmelidir?
Duvar kağıdı uygulaması kolay gibi görünse de uygula işlemi zordur. Tutkal, birleşim yerleri, desen tekrarı uygulamaları gibi birçok ince detayı vardır. Bu işlemlerin bir uzman tarafından yapılması tavsiye edilmektedir. Duvar kağıdı yapılacak duvarın düz olup olmaması kontrol edilmelidir. Bu işlem için terazi kullanılmalıdır. Hava boşluklarının ve birleşim yerlerinin kontrolü mala ile olmaktadır.

2. Duvar kağıdı mı yoksa duvar boyası mı daha ucuz?
Duvar kağıdı boyaya göre çok daha ekonomiktir. Kullanım süresi olarak 10-15 yıl olarak kullanılabilmektedir. Zaten günümüzdeki duvar kağıdı firmaları bu süreyi garanti süresi kapsamında tutmaktadır.

3. Duvar kağıdı temizliği nasıl yapılır?
Duvar kağıtlarının bakımı oldukça rahattır. Islak veya nemli bir sünger yardımı ile kolayca temizliğini yapabilirsiniz. Çok ıslak olmaması tavsiye edilir. Kumaş veya kadife duvar kağıtlarında ise elektrik süpürgesi veya fırça yardımı ile temizlik yapabilirsiniz.

4. Hangi yüzeylerde duvar kağıdı uygulaması olmaz?
Fayans, seramik, panel, lake ahşap, ham sıvalı yüzeylerde duvar kağıdı uygulaması olmamaktadır. Nem ve rutubetli bir ortama duvar kağıdı işlemi yapılacaksa tamirat işlemi gerekmektedir. Tamirat işlemi sırasında astar çekilir, düzenleme ve tamirat yapıldıktan sonra zemin duvar kağıdına uygun hale gelir. Tamirat ve işlem görmüş her zemine duvar kağıdı uygulaması yapılabilir.

5. Duvar kağıdı seçimi
Öncelikle mekan ve yüzey duvar kağıdı işlemine uygun mu bu öğrenilmelidir. Plastik ve saten boyalı duvarlar, alçı sıva çekilmiş, dönüşüm astarı uygulaması yapılmış pürüzsüz yüzey mevcut ise duvar kağıdı uygulaması yapılabilir. Duvar kağıdı seçiminde tamamen genel konseptiniz önemlidir. Kataloglar ve internet sitelerinden zevklerinize uygun duvar kağıdı seçimleri yapabilirsiniz.

Türkiye'de birçok duvar kağıdı firması bulunmaktadır. Bunlardan bazıları;
DUKA, Vertu, Decowall, Hanna Home, Ruhe, Ravena gibi firmalardır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar