Evcil Hayvanlar İçin Güvenli Ev Bitkileri

Minik dostlarımızın hayatımızda önemli ve büyük yerleri var. Onlarla iç mekanlarımızda vakit geçirmek bizlere şüphesiz içsel bir huzur veriyor. Bugün onların sağlığını etkilemeyecek, güvenli ev bitkileri derledik. Kaynak olarak ASPCA Toxic and Non-Toxic Plants List makalesini ele aldık. Bu yer verdiğimiz bitkileri kullanmadan önce yine de veterinerinize danışınız.

Kurdele Çiçeği
Bir diğer bilinen adıyla "örümcek bitkisi" olan bu çiçek, odayı güzelleştiren ve etkileyici bir görünüm yaratan uzun ve dikenli yapraklara sahiptir. Bu çiçeğin, iç mekanınızda soluduğunuz havayı temizlediği de söyleniyor. Kurdele çiçeği, evcil hayvanlar için güvenli bitkiler kategorisinin başını çekiyor diyebiliriz.

Evcil Hayvanlar İçin Güvenli Ev Bitkileri
Görsel: Gardening Know How

Areka (Areca) Palmiyesi
Hava temizleyici etkileriyle tanınan Areca palmiyesinin bakımı oldukça kolay. Bitkiyi fazla sulamamak önemli olsa da yüzeyin altındaki toprak kuru görünmeye ve dokunulduğunda kuru hissedilmeye  başladığında onu sulamak iyi olacaktır. 

Evcil Hayvanlar İçin Güvenli Ev Bitkileri
Görsel: Apartment Therapy

Kauçuk Çiçeği
Toksik olmayan ev bitkilerinden biri daha. Görünümüne baktığımızda yaprakları mum hissiyatı veriyor ve oldukça parlak olması içeri gelen gün ışığını etkileyici göstermeyi başarıyor. Nemli ortamları daha çok seven Kauçuk çiçeği, uzun boya ve kalın gövdeye sahip. Bu bitkiye, evinizde güvenle bakabilirsiniz.

Evcil Hayvanlar İçin Güvenli Ev Bitkileri

Nolina Çiçeği
Minik dostlarımız için en güvenli çiçeklerden bir diğeri. Oldukça şık görüntüsü ile çoğu iç mekanda karşımıza çıkıyor. Şık ve tarz bir saksı ile iç mekanlarınıza harika bir uyum sağlayacak Nolina çiçeği, çok fazla ışık istemez ve hava değişimlerinden, akımlarından kolayca etkilenebilir. Kış aylarında soğuktan korumak, yaz aylarında ise haftada iki kere sulamak gerekmektedir.

Evcil Hayvanlar İçin Güvenli Ev Bitkileri
Görsel: The Joy of Plants

Maranta Çiçeği (Dua Bitkisi)
Yeşil renklerin tüm tonlarına sahip olan Maranta, dua bitkisi olarak da biliniyor. Yurt dışı kaynaklarda bu çiçeğe Prayer Plant adı verilmekte. Bitkinin yaprakları doğrudan güneş ışığı istiyor ancak çok sıcak veya çok soğuk ortamlarda bulundurmak bitkinin köklerine zarar vermekte. Nolina gibi Maranta çiçeği de hava değişimlerinden ve akımlarından kolay bir şekilde etkilenebilmekte. İç mekanlarında yeşil detayları vermek isteyen kullanıcılar Dua Bitkisi tercih edebilirler.

Evcil Hayvanlar İçin Güvenli Ev Bitkileri
Görsel: Leaf and Paw

Yorum Gönder

0 Yorumlar