Dünyadan Renkli Evler

Son yıllarda, iç mekanlarda canlı renk kullanımı artmaya başladı. Bizler bugün, yaşam alanlarınız için ilham verecek renkli evler derledik. Ülkemizde canlı renkler, halk arasında cırtlak renkler olarak bilinir. Sık sık duyarız bunu bazen. İşte tam bu noktada, sizlerle paylaşacağımız bu evler, gelecek dönemler için ilham verici olabilir. Belki artık bu algıdan zamanla kurtuluruz ne dersiniz? 😊

Dünyadan En Renkli Evler

Dünyadaki bu çeşitli projeleri incelediğimizde çıkan sonuç, kullanıcının daima kendi zevkleri ön planda olmalıdır. Yani örnek verecek olursak; ülkemizde misafir ağırlama alışkanlığı yüksek olduğu için gelen misafirler acaba ne düşünür diye çoğu fikrimizi hayata geçiremiyoruz. Yurt dışındaki bu projeler tamamen özgün, cesur ve kaliteli bir şekilde tasarlanmış diyebiliriz. Bizler de artık yaratıcı fikirler ve cesur renkler tercih edebiliriz.

Dünyadan Renkli Evler

Florida'dan bir ev. Ev sahiplerinden Lilly Garcia evi için "kalbinizi mutlu eden renkleri tercih edin ve asla korkmayın" diyor.  "Renk veya canlılıktan korkmadığınız sürece mutlaka bir kombinasyon içerisine girebiliyorsunuz" diye de ekliyor.

Dünyadan Renkli Evler

İç mimar Rachael Havenhand, kiraladığı bu evin öncesinde çok sıkıcı olduğunu söylüyor ve ardından bir değişiklik yapmak gerektiğini fark ediyor. Eve taşındığında sıkıcı bir bej tonunun hakim olduğunu söylüyor. Sonrasında her şeyi boyuyor ve renklendiriyor. Havenhand bu değişiklikle alakalı olarak, "Renkler, ellerimle ve beynimden çıktı" diye bahsediyor.

Dünyadan Renkli Evler

Sıradaki ev İngiltirede'den. Bu büyük ve oldukça şık evi, Paolo D'Agostino Bowe ve kedileri paylaşıyor.  Paolo evde istediği her şeye sahip; çok sayıda doğal ışık, küçük bir bahçe, iyi bir eğlence alanı ve pencereli bir banyo bulunuyor. Evindeki renkleri değerlendirirken "Renkleri severim ama sakinleştirici paletler benim için daha caziptir." diye bahsediyor.

Dünyadan Renkli Evler

Sıradaki evi, Jessica Brigham, eşi ve üç evcil hayvanıyla paylaşıyor. Doğal ışığın da rahatlığı ile tatlı ve canlı olarak nitelendirebileceğimiz renkler tercih etmiş. Her objesini farklı renklerden seçmeye çalıştığını söylüyor. "Renkler bana yaşam enerjisi veriyor" diye bahsediyor.

Dünyadan Renkli Evler

465 m2 büyüklüğe sahip bu ev, Edinburgh'ta bulunuyor. Ev sahibi Harry, yaşadıkları evle ilgili "18. yüzyıldan kalma bu daireye taşındığımızda biraz renk eklemek gerektiğini fark ettik ve en sevdiğimiz renklerle bir kombin yaptık." diye bahsediyor.

Dünyadan Renkli Evler

Ev sahibi Lara, bu evi neredeyse Kendin Yap konsepti ile tamamlamış. Duvar resimleri ve diğer sanat eserleri sayesinde ev kendini tamamen lüks konsepte doğru sürüklerken, tercih edilen renklerle de mermerin ve sanat eserlerinin soğuk rengi kırılmış.

Dünyadan Renkli Evler

Son evimiz Washington'dan. Şehrin yoğun çalışma trafiğinden ve kalabalığından sıkılan Lee Pera, evi ile ilgili şunları söylüyor; "Evimi seviyorum çünkü buraya adım attığımda sıradanlaşmaktan kurtuluyorum. Renkler bana şehrin yoğunluğunu ve sıkıcılığını, soğukluğunu unutturuyor."

Dünyadan renkli evler incelememizin şimdilik sonuna geldik. Yeni evler keşfettikçe sizlerle paylaşmaya devam ediyor olacağız. 🎨

Yorum Gönder

0 Yorumlar