Kendin Yap #1

İç mekanlarda yaratıcı fikirler ve özel tasarımlar, bizlere her zaman heyecan verir. Bu sıralar evlerimizdeyiz ve zamanımızın büyük bir kısmını evlerimizde geçiriyoruz. Biz de bu yüzden sizler için Kendin Yap serisi başlattık. Evde uygulayabileceğiniz kolay ve şık tasarımlar için hazırlayacağımız bu tasarım rehberini bu linkten düzenli olarak takip edebilirsiniz. Bugünkü konumuz, duvarlarınız için yaratıcı tablo fikirleri.

Yaratıcı Tablolar
Ortalama büyüklükte çerçevelere sahipseniz, duvarlarınızı süslemenin tam vakti. Soyut sanat ve sürrealist tema vurgulu bu içerik için tek gerekenler, çerçeve, basit bir makas ve karton kağıtları. Dilediğiniz şekilleri çerçeve boyutuna göre kesip biçip, ardından tekrar geometrik şekiller katarak, iç mekanlarınızdaki duvarlarınıza sürrealist ve sanatsal bir görünüm katabilirsiniz.


Bazı insanların el işi yeteneği diğerlerine göre yüksektir. Eğer siz de onlardan biriyseniz, benzer tabloları kağıt dokuma yöntemi ile tasarlayabilirsiniz. Canlı renkler ve ritmik desenler oluşturarak yine çerçeveler içine ekleme yaparak, ortamınızın ambiyansını dinamik bir hale getirebilirsiniz.


Şimdiki tablo fikrimiz için gereken ürün, eski battaniye, yastık kılıfı belki de eskimiş, gelecek kış artık kullanılmayacak halı. Uygun zeminde maket bıçağı, falçata yardımı ile bu eski, kullanmayacağınız ürünleri düzgün bir şekilde kesip, mevcut çerçeveleriniz içine yerleştirebilirsiniz.


Fotoğraf: Emily Funk

Şimdiki tasarımı gerek çocuğunuzla, gerek tek başınıza yapabilirsiniz. Hem anlamlı hem de şık. Yine gerekenler, çerçeve, resim kağıdı, arka fon için karton, yağlı veya guaj boya. İç mekanınızın ambiyansına uygun renk tonları tercih edebilirsiniz.


Bunlar sizlere ilham olsun diye yurt dışı kaynaklarımızdan bulduğumuz tasarımlar. Yani bu tasarımlar türetilebilir. Bir fikir beraberinde başka bir fikir getirebilmekte. Eğer sizin de aklınızda yaratıcı fikirler varsa bizlere ulaştırın, hem sizi hem tasarımınızı paylaşalım.

Yazımızın sonuna gelirken, sizler de bu şekilde uygun fiyat ve az malzeme ile duvarlarınız için hem şık hem kaliteli ürünler oluşturabilirsiniz. Biz sizler için Kendin Yap projesi araştırmaya devam ediyor olacağız. Haftaya görüşmek üzere.

Yorum Gönder

0 Yorumlar