2023 Yılının Trend Renkleri

    2022 yılını geride bırakmak üzereyiz. Tasarım dünyasında yeni yıl renklerinin neler olacağı hakkında birçok fikir bulunuyor. Pantone'un Aralık ayı başlarında seçimlerini açıklaması bekleniyor. Bizler bugün, 2023 yılının trend renkleri üzerine bir inceleme yapacağız. Önümüzdeki 2023 yılı trend renkleri, tasarım dünyasında ne gibi rol üstlenecek bunlar hakkında değerlendirmelerimiz olacak. 

    2022 tamamen sakinleştirici yeşil tonlarıyla ilgiliydi. 2023 trend rengi için sıcak, canlandırıcı tonların yılı olacak şekilde öngörülüyor. Tasarımcıların düşüncelerine, genel olarak bakarsak çok sayıda toprak tonları, sıcak nötrler, pembe tonlar ve zengin, koyu vurgular kullanılacağını öngörüyoruz. 2023 yılının cesur renklerin yılı olacağı konusunda birtakım makaleler ve çeşitli içerikler de bulunuyor. 

Yerkürenin Tonları
Sıcak toprak tonları bu yıl karşımıza sık sık çıkacak gibi görünüyor. 1900'lü yıllarda, mecburiyete bağlı mıdır tartışılır ancak bu tonların oldukça popüler renkler olduğunu biliyoruz. Bu tonlar daha boho ve yüzyıl ortası modern bir his veriyor. Toprak tonlarının, duvar boyası, mobilya ve ev dekorasyonu için popüler seçim olacağı tahmin ediliyor. Bu renkler sıcak ve doğal görünüyor, mobilya ve iç mekanın mevcut ise ahşap tonlarıyla harika bir kontrast sağlıyor.

Zengin, Koyu Renkler
2022'de, iç mimarların ve ev sahiplerinin cesur, koyu renkler tercih etmesi, bu renklerin giderek daha sık kullanıma başlanmasına sebebiyet verdi diyebiliriz. Koyu renklerin, pastel veya nötrden elde edemeyeceğiniz bir derinliği var. Bu yüzden, gözler için bir zevk olan bu tatmin edici renkleri 2023 yılı içerisinde tasarım dünyasında görebilmemiz mümkün. 

2023 yilinin trend renkleri

Sıcak Nötrler

2023'te grinin modası geçmediği ve sıcak nötrlerin hakim olmaya devam edeceği konusunda tasarım dünyasının önde gelen isimleri arasında bir fikir birliği var. Renk trendleri, tamamen beyazdan sıcak nötrlere geçti ve 2023'te bu nötrleri daha da sıcaklaşacak gibi görünüyor.

Pembe ve Gül Tonları
2023'te en çok heyecan duyulan renk trendinin pembeler ve gül tonları olacağı da düşünceler arasında. Pembe, doğası gereği sükunet ve şifayı teşvik eden bir renktir. Ev sahiplerinin yaşam alanlarında bu tonlara yer vermesi de olası görünmekte. 

2023 yilinin trend renkleri

Pastel Renkler
Pantone'un yılın renginin açık pastel olacağı öngörüsüyle tasarımcılar, pastel trendinin ev dekorasyonuna da yansıyacağını söylüyor. Ev dekorasyonu dergilerinde ve internette bu eğilimin ipuçlarını zaten görüyoruz. Yumuşak pembe, mint yeşili ve açık mor, duvarlar, mobilyalar ve aksesuarlar için popüler renkler olacağı düşünülmekte.

2023 yilinin trend renkleri


Yorum Gönder

0 Yorumlar