Bohem Tarz Konsept

Bohem ya da Boho tarz olarak bilinen bu konsept, yaşam, kültür ve tüm dünyanın görebileceği ilginç öğelerle dolu yaşam alanı isteyenler içindir. Bohem tarzı, estetik, modern duyarlılıkların karşısında uçarı, kaygısız, rahat ve sıra dışı olanı kucaklar. Konseptteki temel felsefe bunun üzerine kurulmuştur. Boho tarzına sahip iç mekanlar, eklektik olmaları ve benzer özellikleri paylaşmaları bakımından birtakım benzerliklere sahip olma eğilimindedir. Bununla beraber evin içerindeki diğer oda hiçbir zaman birbirine benzemez.

Bohem Tarzı Konsept

Bohem Stili Nedir?
Bohem ya da Boho tarzı, bir yaşam alanını dekore etmenin kuralları çiğneyen, kişisel ve alışılmamış bir tarzdır. Boho, sürekli seyahat edenler, aktörler ve yazarlar gibi alışılmadık bir yaşam sürmeyi seçen insanlardan ilham almakta. Bohem tarzı, dünyanın birçok bölgesinden nesneleri, renkleri ve desenleri birleştirerek bu felsefeyi destekler. Gerçekten kendinize ait, özel bir stil arıyorsanız Boho tam size göre olabilir.

Bohem Renkler
Bohem dekorasyon söz konusu olduğunda, hiçbir net kural olmasa da, sıcak toprak renkleri biraz daha yaygındır. Temel renkler için koyu kahverengileri, yeşilleri ve grilere yer verilir. Ardından yer yer doygun mor, ateşli turuncu ve elektrik mavisi ile aksesuarlar eklenir. Renkleri bütünleştirmek ve odak noktası oluşturmak için bu tarz tonlara yer verilir. 

Evinizde bohem dekorasyonu düşünüyorsanız, desenleri ve dokuları karıştırmaktan çekinmeyin. Geleneksel bir şekilde düşünürsek, bir araya gelmesi gerekmeyen stilleri kullanmaktan korkmayın. Yani cesur olun. Duvar halıları ve alan kilimleri asmayı deneyin. Bu iç mekanda bir karmaşa yaratıyor, gözünüze biraz fazla görünüyorsa, doymuş renkleri hafifletmek adına yer yer beyaz tonlar tercih edin.

Bohem Tarzı Konsept

Bohem Mobilya
Bohem mobilyalar genellikle bir mağazada bulunmaz. Günümüzde birçok kullanıcı bu hatayı yapıyor. Kurumsal mobilya firmalarına gidip bohem tarzı mobilya soruyorlar. Bohem tarzın herhangi bir endüstriyel, fonksiyonel tasarımı bulunmaz. Ancak “görünümlü” olarak genel bir başlığı olabilir. Bu tarza en yakın olarak “Vintage” konsepti üzerinden ilerleyerek, tercih yapabilirsiniz.

Bohem tasarımı ile yaşam alanları, zamanla toplanan mobilyalarla dolu olma eğilimindedir, bu nedenle ikinci el ve eski eşyalar tercih edilir. Her mobilya parçası özel olmalı ve bir hikaye anlatmalıdır. Doygun renklerde sandalyeler ve kanepeler ile hem siz hem de misafirleriniz Boho havasını hissedebilir. Bu temel iç mekan mobilyaları, yaşam alanı içerisinde birden fazla olduğu için odak noktası olacak, göze hitap edeceklerdir. Halıları duvarlara asabilir, yer minderleri tercih edebilirsiniz. Yer minderleri hoş bir yerde oturma atmosferi yaratacaktır. Boho odasının "otur ve bir süre kal" hissi vermesi gerektiğinden, aerodinamik veya düz sırtlı mobilyalar buraya olmaz ve konsept dışarısına çıkılır. Bohem tarzını iç mekanlarınızda yaşatmak istiyorsanız, rahat parçalar seçin.

Bohem Tarz Aydınlatma ve Aksesuarlar
Ortam, abartısız aydınlatmalar abartısız seçilmelidir. Bu seçim Boho konsepti iç mekanı birleştirecek, sakin ve davetkar hissi tamamlayacaktır. Duvar tipi avizeler yerine birden fazla fener, mum ve masa lambası ile süsleyin. Günümüzün küresel tasarım pazarları, çeşitli şekiller ve stiller bulmayı kolaylaştırıyor.

Doğal dünyayı kucaklamak bu bohem tarzın merkezinde yer alır. Bu nedenle iç mekanlar mutlaka bitkilerle canlandırılmalıdır. Yeşilin iç mekanlardaki önemini, çevresel psikolojiyi de ele alarak incelemiştik. Bitkiler sadece bir odaya canlılık kazandırmakla kalmaz, aynı zamanda hava kalitesini de iyileştirir.

Bohem Tarzı Konsept

Son olarak, Boho odanızı aile yadigarı, el yapımı eşyalar ve seyahatlerinizden nesnelerle süsleyin. Aksesuarlar kişisel olmalıdır, bu nedenle sevdiğiniz şeyleri öne çıkarın: duvar halıları, eski şişeler, haritalar veya çiniler. Bohem tarzı, eklektik olma eğiliminde olsa da yine de şık ve göz alıcı olabilir, bu nedenle süslü bir avize veya kalın altın çerçeveli bir ayna denemekten korkmayın. Tek kural, odadaki her öğenin sizinle ilgili bir şeyler paylaşması gerektiğidir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar