İç Mekan İçin Boya Rengi Seçimi

İç mekan için boya rengi seçimi son derece önemlidir. Çünkü mekanın aydınlığını büyük oranda etkiler. İç mekan için boya rengi seçimi gerçekten önemli bir karardır. Çünkü mekanın tüm enerjisini etkiler. Eviniz için boya düşündüğünüzde veya yeni bir duvar rengi, büyük bir etki yaratan hızlı ve kolay bir güncelleme gerektiğinde iyi düşünmelisiniz. Çünkü bu konuda vereceğiniz karar son derece önemlidir.

Küçük mekanların ferah ve aydınlık, büyük mekanların ise doygun ve kararlı görünmesi gerekir. Bunun için renklerden ve duvar kağıtlarından yararlanırız. Doğru bir ton yakalandığında da diğer dekoratif unsurlar bunun zemininde açığa çıkar.

İç Mekan İçin Boya Rengi Seçimi

Küçük Evleri Büyük Gösteren Renkler
Döşemenin ya da boyanın rengiyle odayı gerçekten patlatabilirsiniz ve beyazın bir tonu olması gerekmez. Taupe veya siyah gibi bir renk düşünün. İyi bir kural, duvarlar için yumurta kabuğu boyası ve süslemeler için yarı parlak boyadır. Tavanlarınızın daha uzun görünmesi için döşemenizi ve duvarlarınızı aynı renge boyayın. 

Farklı bir alternatif için de grenli boya deneyebilirsiniz. Grenli boya, dokulu boyama tekniğiyle mekana derinlik katan bir stil kazandıracaktır. Tabi bunun için en doğru uygulamanın gerçekleşmesini sağlayabilirseniz!

İç Mekan İçin Boya Rengi Seçimi

Eviniz için tüm boyalar hayal edebileceğiniz her renk, ihtiyacınız olan yüzeyde, her yüzey için tercih edilebilir. Ancak projeniz için doğru boyaya karar verene kadar duvar boyası renk seçiminizi daraltmanız şarttır. Çünkü küçük bir mekanda dokulu ya da koyu renkli boyalar istediğiniz bir etki sağlamayabilir.

Açık gri, kum beji, beyaz, taş gibi renkler her zaman daha ferah bir görünüm sağlar. Ayrıca mekanın ışık etkisini arttırmak için aynı rengin farklı tonunu kullanabilirsiniz. Bunu evinizi boyamadan denemek için birçok fırsatınız var. Örneğin çevrimiçi boyama uygulamalarıyla mekanın boyandığında nasıl görüneceğini önizleme şansınız olabilir.

İç Mekan İçin Boya Rengi Seçimi

Mobilya Seçimi ve İç Cephe Boyası
Bir renk ailesi ve ardından ilgilenilen tonu seçerek boya rengi aramanızı daraltmak için yeni dijital renk duvarını kullanabilirsiniz. Bu şekilde arama sonuçlarınızı ana renge odaklayıp doğru tonu tonu seçebilirsiniz. Mobilyalarınızla en uygun olan renk tonunu tercih ederek, rengi birden çok noktada test edebilirsiniz. Pencerenin yakınında, uzağında ya da zeminde rengi deneyerek karar verebilirsiniz. İç mekan boya rengi seçimi konusunu yaptıktan sonra, gereken uygulamaları yapacağınız bir usta bulmanız gerekecektir. Tavan ve kapı gibi detayları da göz önünde bulundurarak mekanın boyutsal etkisini isteğinize göre şekillendirebilirsiniz.

İç Mekan İçin Boya Rengi Seçimi

Yorum Gönder

0 Yorumlar