Eviniz İçin En İyi Eviye Tarzını Seçmek

Bir evin en önemli ve işlevsel bölümlerinden biri olan mutfak; genellikle evin diğer alanlarından daha fazla kullanılır. Eviye, evdeki çeşitli amaçlara hizmet ederken yaşam kalitenizi de etkilediği için mutfağın vazgeçilmez parçalarından biridir. 

En iyi mutfak eviyesini seçerken göz önünde bulundurulması gereken birçok faktör vardır; Doğru seçim yapıldığında, bu faktörler kronik sırt ağrısı, dağınık tezgahlar veya damlayan lavabolardan mustarip olmamanızı sağlar.

En iyi mutfak eviyesi stilini seçerken nelere dikkat edilmelidir?

Eviniz İçin En İyi Evye Tarzını Seçmek
  • Lavabo Derinliği
Mutfak lavabonuzun derinliği söz konusu olduğunda, sığ, derin veya her ikisinin bir kombinasyonuna karar verebilirsiniz. Buna karar verirken iç mimaride ergonomi ilkesini ve temel birimleri ele alacağız. 1,50 ve üstleri için 10 cm derinlik, 1,80 cm ve üstleri için 50 cm derinlik uygundur. Bu yükseklikteki insanlar için sığ bir lavabo, lavaboyu kullanırken gerilmeleri veya kambur olmaları gerekmediği anlamına gelir. Ergonomik açıdan biçilmiş kaftan olacaktır.

Önemli Bilgi: Yemek yaparken bulaşıkları çok kirleten tiplerdenseniz derinlere inebilirsiniz; Ekstra bir bölüm, mutfağınız bir savaş alanı gibi görünmeden tüm kirli bulaşıkları tutabileceğiniz bir yer sağlayacaktır. Ayrıca, tava veya kesme tahtası gibi büyük eşyaları yıkamaya meyilliyseniz, sizin için derin bir mutfak eviyesi en uygunu olacaktır.

  • Tezgah Yüksekliği
Tezgah, hem kısa hem de uzun boylu bir kullanıcı için lavabonun rahatlığını etkileyebilir. Tezgah küçültülebilir, daha kısa insanlar veya tekerlekli sandalyedeki insanlar için erişilebilir hale getirilebilir. Uzun boylu kullanıcıların rahatlığı için tezgah da yükseltilebilir.

Eviniz İçin En İyi Evye Tarzını Seçmek
  • Doğru Malzeme Seçimi
Doğru malzemede bir eviye satın almak, eviyenizin görünümünü ve dayanıklılığını belirler. Lavabo malzemesi, mutfak temizliğinde kullanılan kimyasalları uyguladıktan sonra bozulmadan kalacak bir malzeme gibi, lavabonun fırçalanması ve temizlenmesi söz konusu olduğunda test edilir.

En iyi eviyeyi seçerken, estetik, bakım kadar önemlidir. Paslanmaz çelik, porselen, bakır, granit kompozit, dökme demir ve doğal taştır.

  • Gider/Drenaj Yerleşimi
En iyi drenaj yerleşimini belirlemek için mevcut tesisatın yerini ve yapmanız gerekebilecek iş miktarını göz önünde bulundurun. Merkez dışı tahliye, ortalanmış tahliye veya arka tahliye gibi dikkate alınması gereken çeşitli tahliye yerleştirme seçenekleri bulunmaktadır.

Eviye, mutfakta olmazsa olmazlardan biridir; Satın alırken doğru ürün seçmek, evinizde bulaşık yapmaktan keyif alıp almayacağınızı belirleyecektir. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar