Japandi Nedir?

Japandi tasarımı, sanat, doğa ve sadelik hissi yaratan İskandinav işlevselliği ile Japon rustik minimalizminin birleşimidir.

Japandi kelimesi Japon ve Scandi'den türetilmiş bir kelimedir. Tasarımda estetiği, sadelik, doğal unsurlar ve konfor üzerine odaklayan, iki farklı kültürün ortak tasarım fikri denilebilir. Japandi akımı Japonya'ya özgü zen kültürünü, İskandinav'ların  basit ve yalın düşünce tarzlarıyla birleştiriyor. Bu yüzden bu hibrit stil için yapacağımız ilk yorum, her ikisinin de ortak bakış açısı olan minimalizm oluyor. İşlevsellik, minimalizm ve doğallık ön planda.

Japandi Nedir?
Alvar Aalto- Maison Louis Carré

Japandi tarzı dekorasyon her ne kadar yeni gibi görünse de, aslında bu tarz daha eskilere dayanmaktadır. 1950'lere dönüp baktığımız zaman, Alvar Aalto ve Arne Jacoben gibi ünlü ve önemli isimlerin, Japandi tarzının temellerini oluşturduğunu gözlemleyebiliriz.

Japandi Nedir?
Arne Jacoben- St. Catherine's College

Kalabalık tasarımlar yerine, temiz çizgiler, sadelik ve fonksiyonellik önem kazanır. İki tarzın ortak estetik anlayışı, hem kolay hem de sofistike bir tarz yaratmak için bir araya geliyor.  

Japandi Nedir?

Minimalizm ve hygge tarzlarının ortak bir paydası olarak görebileceğimiz Japandi tarzını yakalayabilmek için, ham ahşap veya bambu gibi doğal malzemelere yönelmelisiniz.

Japandi Nedir?

Doğal bir yaşam alanı yaratmak için, soft yeşil tonlarına hakim, dingin renkler tercih edebilir veya dekorasyonunuzda dört mevsim yeşil bitkilere yer verebilirsiniz. Seçeceğiniz malzemelerin sürdürülebilir olması ayrıca önemli bir konu. Tercih edilen mobilyalar sade ve fonksiyonel olmalıdır.

Japandi Nedir?

Fazla aksesuar kullanımından kaçının. Kullanılan objeler belirli bir büyüklük ve oranda tercih edilirse, kalabalık görüntüden kurtulmuş olursunuz. Zıtlığın uyumunu yakalayabilmek için farklı tarzda mobilya ve objeleri bir arada kullanabilirsiniz.

Japandi Nedir?

El yapımı seramik bir vazo, minimal çizgilerde tablolar, el dokuması halı veya kilim, sade, tasarım bir aydınlatma ürünü ortamı kişiselleştirmenize ve Japandi tarzını yakalamanıza yardımcı olacaktır.

Japandi Nedir?

Japandi Nedir?

Yorum Gönder

0 Yorumlar