Minimalist Oda Tasarımları

Son yıllarda ufak m2'li evler için başarılı bir çözüm önerisi olan minimalist konsept, her geçen gün adından söz ettirmeye devam ediyor. Daha çok yurt dışı bazlı projelerde karşımıza çıkan bu stil, artık yavaş yavaş ülkemizde de yer edinmeye başladı. Bizler de bugün sizler için minimalist oda tasarımları derledik. 

minimalist-oda-tasarimlari

Minimalist Konsept
"Ben üşengeç değilim, minimalistim." sözünü minimalist konseptli bir iç mekana sahip olan kullanıcılar tarafından duymak mümkündür. 😂 Minimalizm veya minimalist stil, iç mekanlar içerisinde önemli etkilere sahip bir konsepttir. Hareket-gezinim alanlarını ve iç mekan işlevini yerine getiren ufak fikirlere ve püf noktalara sahiptir. Aşırı gösteriş tercih etmeyen, sadelikten yana tarzları benimsemiş kullanıcılar için eşsiz bir çizgidir.

İç mimari minimalist konsept, kullanıcının karakterini yansıtmayı başarabilir. Sergi alanları, dekoratif objeler, çeşitli eşyalar minimum sayıda tutulduğu için, kullanıcı karakterinin sembolü olan işlere yoğunlaşılabilir. Bu yoğunlaşma, iç mekanın odak noktasını ortaya çıkaran başarılı bir çözüm yolu olacaktır. Yani bu ne demek? Ufak bir örnek vermek gerekir ise; kullanıcının özel bir gezide topladığı çakıl taşları, bir kavanoz ile beraber sergilemeye koyulduğunda, minimalist iç mekanın içerisinde herhangi karmaşa hakim olmadığı için bu taşlar ve kavanoz direkt olarak dikkat çekici olacaktır. Ancak farklı stillere sahip dairelerde örneğin; kübist, avangart, country gibi bir yaşam alanında, bu çakıl taşları ve kavanozun görselliği diğer ana elemanlar tarafından gölgelenebilir. Kısa ve öz olarak minimalizm sadeliğin başrolüdür. Buradaki örneği tablo, çerçeve, raf, vazo gibi en ufak dekoratif objeler üzerinde de değerlendirebilirsiniz. 

Konsept dışında biraz daha felsefi bir minimalizm tanımı yapmamız gerekir ise; minimalizm, özgürlüğü bulmanızda size yardımcı olabilecek bir araçtır. Sadece iç mekan için değil, yaşamlarımızın etrafında inşa ettiğimiz, tüketim kültürünün tuzaklarından ayrı, temel özgürlük tanımını savunur.

minimalist-oda-tasarimlari

Minimalist Konsept Nasıl?
Yukarıda bahsettiğimiz gibi minimalist konsept tamamen sadelikten ve işlevsellikten yana kullanıcılar için etkili bir konsepttir. "Minimum eşya, maksimum hareket" tanımı kullansak sanıyoruz ki yanlış olmaz. Biraz daha görsel zevke ve zenginliğe önem veren kullanıcılar için tavsiye etmediğimiz tarzda bir stildir. Her kullanıcı, bireysel özgürlük alanlarında kendi karakterlerini yansıtan iç mimari konseptler tercih etmelidir. 

Minimalist Oda Tasarımları
Sıfırdan oda tasarımı yapacak veya yakın zamanda ufak tefek tadilatlar düşünen okurlarımız için çeşitli projelerden derlediğimiz, minimalist oda tasarımları.

minimalist-oda-tasarimlari

minimalist-oda-tasarimlari

minimalist-oda-tasarimlari

minimalist-oda-tasarimlari

minimalist-oda-tasarimlari

minimalist-oda-tasarimlari

minimalist-oda-tasarimlari

minimalist-oda-tasarimlari

Yorum Gönder

0 Yorumlar