Saklama Alanlarına Farklı Bir Bakış: Mutfak Dosyası

Ev dekorasyonu için saklama alanları son derece önemlidir. Söz konusu olan mutfak olduğunda ise bu hayat kurtarıcı eşyalar, ilgili iç mekanın olmazsa olmazıdır. Genellikle ülkemizde yerinde ve doğru şekilde kullanılmayan dolap ve çekmeceler mutfakların olduğundan daha küçük durması gibi bir sorunu da beraberinde getirir. Peki saklama alanlarını nasıl doğru kullanırız? Bugün saklama üniteleri ve depolama sistemleri hakkında bir içerik oluşturduk.

Saklama Alanlarına Farklı Bir Bakış: Mutfak Dosyası

Saklama Alanlarına Farklı Bir Bakış: Mutfak Dosyası

Doğru Kullanıyor musunuz?
Depolama alanlarımızı genellikle alışkanlıklarımız yönetir. Sık kullandıklarınızı yakınınıza, az kullandıklarınızı ise olabildiğince uzağa saklarsınız. Bu temel mantık doğru olsa da yer işgali konusunda sorun ortaya çıkarabilir.

Bu durumu doğru yönetmek için mutfak organizer ürünleri satın alabilirsiniz. Çatal kaşık standını alırken ölçülerinizi önceden belirlerseniz sorun yaşamadan saklama alanınızı yönetebilirsiniz. Depolama sepetleri ve depolama içinde depolama (matruşka sistemi) yapabilirsiniz.

Çekmece İçinde Çekmece
Alışveriş sitelerine baktığınız zaman çoğunlukla yağ standı, tencere standı veya cezvelik gibi bir takım ürünlerle karşılaşırsınız. Bunlar alandan kazanmak ve bütünlük sağlamak açısından mantıklı bir adımdır. Yalnız ihtiyaca yönelik alınması daha önemlidir. Sayı olarak ihtiyacınızdan daha büyük bir stant alırsanız yer tasarrufunu amaçlarken bir anda yer israfı yapmış olursunuz.

Aynı durum küçük dolap içi çekmeceleri içinde geçerlidir. Genellikle mutfak malzemeleri için kullanılan bu çekmeceler bazen sadece yer israfından öteye geçemez.

Bunu Okudunuz mu? Küçük Alanlar İçin Yaratıcı Depolama Fikirleri

Saklama Alanlarına Farklı Bir Bakış: Mutfak Dosyası
Saklama Kutuları ve İsimli Depolama Örneği

Ne Yapmak Gerekir?
Öncelikle ölçülerinizi bilin. Kullanım alışkanlıklarınızı not edin. Evinizde tencereler çok kullanılmıyorsa onlarla ilgili bir planlama yapmak saçma olabilir. Bu sebeple mutfağı hangi amaçla sık kullanıyorsanız ona göre bir alışveriş yapabilirsiniz.

Alışkanlıklardan Bıkkınlıklara
Gereğinden fazla eşya kullanmak bazen mutfaktan sıkılmanız anlamına da gelebilir. Bu sebeple uygun alışverişinizi yapmadan önce hiç kullanmadığını eşyaları eleyip, kiler amacıyla kullandığınız bir alana saklayın. Birkaç ay içerisinde gerçekten ihtiyacınız olmamışsa onları başka insanlara ve ihtiyacı olanlara hediye etmeye ne dersiniz?

Genel konu başlığı altında inceleyecek olursak, şu unutulmamalıdır ki; ufak m2'lere sahip mutfaklarda bazen gereğinden fazla eşya bulundurmak, göz yoracak aynı zamanda hareket-gezinim ve çalışma alanlarınızı kısıtlayacaktır. Bu yüzden saklama alanlarının mutfak üzerinde önemi titizlikle incelenmesi gereken bir detaydır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar