Küçük Alanlar İçin Yaratıcı Depolama Fikirleri

Zaman zaman daha fazla depolama alanına ihtiyaç duyabiliyoruz. Bu durumlarda yerimiz yeterli olmayınca birtakım sorunlarla karşılaşabiliyoruz. Şimdi sizlerle paylaşacağımız birkaç püf nokta ve özel mobilyalar ile küçük alanlarınızda daha fazla eşya depolayabilirsiniz. Çözümler hem sıfırdan yapılacak mekanlar için hem de halihazırda kullandığınız mekanlarınız için geçerli. Keyifli okumalar. 😊

Delikli Pano Raf
POSITION Collective tarafından tasarlanan bu ürün, dar ve ufak mutfaklar için biçilmiş kaftan. Depolama bolluğu ve rafların istenilen konuma dizayn edilebilmesi, büyük bir işlevsellik katıyor.

Delikli Pano Raf

Fotoğraf: Peter Dressel

Merdiven Altı Depolama
Evinizde, ofisinizde kısacası yaşam alanlarınızda merdiven bulunuyorsa, merdiven altını depolama alanı olarak çalıştırabilirsiniz. Bunun için atölyelerden yardım almanız yeterli olacaktır. Kim bilir standart bir mdf lam plakası ile yepyeni ve harika bir kiler oluşturulabilirsiniz.

Merdiven Altı Depolama

Fotoğraf: Stefanie Brechbuehler

Sepet ve Daha Fazla Sepet
Son yıllarda çeşitli yapı marketlerinde sıkça görmeye alışık olduğumuz depolama sepetleri, gerçekten temiz çözümler için eşsiz. İç mekanınıza uygun renk tercihi ve boyutlar ile harika kombinler elde edilebilir.

Sepet Depolama

Sepet tercihiniz değilse, benzer çözüm olarak kapaklı taşıma ve saklama kutuları kullanabilirsiniz. Yine aynı şekilde bu saklama kutularında da renk ve boyuta göre iç mekanlarınızı süsleyebilirsiniz.

Duvar Kancaları
Banyolarınızda tek ve uzun bir havlu tutucusu kullanmak yerine, birkaç adet duvar kancası kullanmak hem yer açısından hem daha fazla işlevsellik açısından işinize çok yarayacaktır. Bunu antre içerisinde de çalıştırıp, mont asmak için kullanabilirsiniz.

Duvar Kancaları

Fotoğraf: Jenna Peffley

Depolama İçinde Depolama
Başlık biraz kafa karıştırıcı olabilir hemen açıklayalım. Matruşka taktiği diyebiliriz bu çözüme. Yani halihazırda bulunan depolama alanınıza, bir depolama alanı daha katmak. Ürünlerinizi-mutfakta ise- kavanozlara doldurarak -başka bir alanda ise- küçük kutu ve sepetlere koyarak, raflara yerleştirebilirsiniz. Görselde net bir şekilde görebilirsiniz.

Depolama Üniteleri

Fotoğraf: Jules Villbrandt

Yaratcılığınızı Kullanın
Londra'da bir aile için tasarlanmış bu özel mobilya, ebeveynler ve çocuklar için ortak olarak çalışabiliyor. Günümüzdeki iç mimari çözümlerde bu tarz yaratıcı mobilyaları sık sık görüyoruz. Mekandan kazanım, depolama ve görsel güzellik açısından oldukça başarılılar. Ufak bir ürün yerleştirme yapmak gerekirse; bizler de sizin için buradayız. 🙈

Yaratıcı Özel Mobilya

Biz bu tarz içerikler üretmeye, sizlere ulaştırmaya devam ediyor olacağız. Benzer yazıları hemen aşağıdan okuyabilir veya direkt olarak bu linke gidebilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar