Modern Tasarım ve Dekorasyon Rehberi

Yaşam alanlarının iç mimari tasarımı ve dekorasyonunda her fikrin bir karşılığı olduğu gibi karşıtı da vardır. Modern dekorasyon ise ağır, abartılı süslemelerin aksine; kullanışlı basit ve şık temeller üzerine kurulmuş bir dekorasyon, tasarım seçeneğidir. Bugün modern tasarım ve dekorasyon detayları derledik.

Modern Tasarım ve Dekorasyon Rehberi
Görsel Kaynağı

Çağdaş Tasarım İle Farkı Nedir
Günümüzde modern dekorasyon ile çağdaş dekorasyon çok sık birbirine karıştırılmaktadır. Temel anlayışı aynı olmasına rağmen çağdaş dekorasyonda daha fazla güncellik ve teknolojiden destek alınır. Modern dekorasyonda ise sadelik ve yalınlık ön plana çıkmaktadır.

Örnek verecek olursak; eski beyaz kaliteli bir koltuk, tasarımda kullanılıyorsa modernlik ön plana çıkmıştır. Bu koltuk içerisinde masaj koltuğu barındıran, eskitilmiş bir ürün olarak ön plana çıkarılmışsa çağdaşlık hakimdir diyebiliriz.

  • En Önemli Özellikleri
Modern dekorasyonda her zaman için kullanışlılık ve basitlik ön plandadır. Abartılı süslemeler farklı ve pastel renkler görülmez.

Düzen ön plana çıkarılmıştır. Kalabalık, karmaşaya sebep olacak olan her türlü ürün-obje dışarda tutulur. Süslemelerde veya dekoratif ögelerde hep arka planda kalmışlık sezilir.

Mümkün olduğu kadar modern dekorasyonda genişlik ön plana çıkarılır. Eşyalar her zaman için kullanılabileceği kadar olduğu için alanın genişliğinden tam anlamıyla faydalanmak esastır.

Betonun Etkilerini Görmek Mümkündür
Modern dekorasyonda beton ve cam detaylarını "saf haliyle" görmek mümkündür. Gereksiz boyamalardan kaçınılır, kaba ve gösterişli duvar kağıtlarına ihtiyaç duyulmaz. Bir iç mekanın sadece doğal ve çıplak unsurları ile neler elde edilebilir, bunun cevabını verir.

Fonksiyonellik ağır basar. Koltuklar, masalar, raflar ve sandalyeler hep minimal ve amacına uygun olarak kullanılır.

Geometrik formlarda olmazsa olmazlarıdır. Bunun dışında eskitilmiş ahşap ürünler, masalar ve diğer eşyalar rahatlıkla kullanılabilir.

Modern Tasarım ve Dekorasyon Rehberi
Çağdaş Tasarım Örneği
Görsel Kaynağı

Ferah Bir Çalışma Alanı
Modern iç mimari
tasarımda salon veya oturma odası olabildiğince detaydan arındırıldığı için geniş bir merkez çevresinde inşa edilir. Bu sebepten daha ferah ve rahat bir ortam olarak dikkatleri üzerine çeker. Her iç mekan kendi içerisinde merkez noktası barındırır. Bu merkez noktaları iç mekanın işlevselliğine göre şekillendirilebilir, değerlendirilebilir.

Fark Edilmeyen Depolama Alanları
Modern dekorasyonun en büyük enstrümanı depolama alanlarının gizliliğidir. Bu da biraz önce altını çizdiğimiz gibi daha ferah ve rahat çalışma ortamlarını da beraberinde getirecektir. Hareket-gezinim alanından kazanıp, iç mekanın işlevselliği üzerine yoğunlaşılabilir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar