Size İlham Verecek: İspanyol Tarzı Oturma Odaları

Akdeniz ailesinin bir parçası olan İspanyol tarzı; sıcak, misafirperver ve son derece şık iç mekan stili olarak bilinirler. Bu gün sizlere geleneksel sıva duvarları, dekoratif karo işleri ve kubbe tavanlarıyla tanınan İspanyol tarzı oturma odaları derledik. Bir sonraki tadilatınızı planlarken, İspanyol tarzı esintilerini işlemek isterseniz, bu içerik sizlere güzel bir rehber olacak.

İspanyol Tarzı Oturma Odaları
Görsel: Hummingbirdnestevents

İspanyol Tarzı İç Mekanlar
İspanyol tarzı yaşam alanları sadece geleneksel ve sofistike hissetmekle kalmaz, aynı zamanda bir sıcaklık ve rahatlık duygusu da içerir. Örnek görseldeki bu çarpıcı yaşam alanı, beyaz alçı duvarlara, kiremitli bir şömineye ve rustik bir İspanyol hissi vermek için çıplak doğal ahşap kirişlere sahiptir.

İspanyol Tarzı Oturma Odaları
Görsel: brumleygapdesigns

Renklerden Çekinmeyin
İspanyol esintili birçok yaşam alanı, beyazları ve doğal ahşap tonlarını kucaklarken, canlı renklerden uzak durmanıza gerek yok. Elbette temel konseptin dışına çıkın demiyoruz ancak bir tablo yerleştirdiğiniz için iç mekanınızın stilini tamamen bozmayacaksınız. Örnek görsel bunu kanıtlar nitelikte. Büyük boy Frida Kahlo tablosu ile canlı desenli halı arasında kalan bu yaşam alanı, İspanyol stilini vurgularken enerjik ve renkli olmayı başarmış.

İspanyol Tarzı Oturma Odaları
Görsel: ginger.ar15

Antika ve Süslü Detaylar
İspanyol tasarımı genellikle tarihe saygı gösterir ve mekan boyunca eski unsurları korur. Görseldeki oturma odası, ona tamamen eski bir hava veren büyük boy bir demir avizeye sahip. Odanın geri kalanına serpiştirilmiş, çömlek ve doğal ahşap unsurlar gibi diğer İspanyol esintili aksesuarlar, iç mekanın karakteristik özelliğini ortaya çıkarmış.

İspanyol Tarzı Oturma Odaları
Görsel: panache_of_amarillo

Tonozlu Tavanlar ve Kirişler
Sıradaki örneğimizde çıplak doğal ahşap kirişli yüksek tavanlar, süslü avize ve rustik kavisli kemerli yollarla tasarlanmış, İspanyol stili oturma odası var. Evinizde yerleşik İspanyol mimari özellikleri olmasa bile, alanınız için bir merkez parçası olarak, büyük boy bir demir avize ile görünümü yeniden yaratabilirsiniz.

İspanyol Tarzı Oturma Odaları
Görsel: harmonicasa

Kubbeli Tavanlar
Bu güzel sofistike oturma odası , alanı geniş ve havadar hissettiren kubbeli bir tavana sahip. Şık mobilyalar, nötr yüzeylerle eşleştirilmiş ve bu oda modern bir İspanyol iç mekanının harika bir örneği olmuş.

İspanyol Tarzı Oturma Odaları
Görsel: discinteriors

Doğal Sıva ve Şömine Detayı
Birçok İspanyol evinde bir odak noktası veya odanın etrafına yerleştirilmiş bir merkez parçası bulunur. Görseldeki bu iç mekan, alan derinliği ve iç ortam sıcaklığı veren güzel, yuvarlak bir alçı şömineye sahip. Odanın geri kalanı rustik, tarafsız ve davetkar.

Görsel: cestesdesign

İspanyol Aksesuarları
Görseldeki bu açık yaşam alanı, canlı-parlak dokuma halı ve sergilenen gitarlar gibi çeşitli İspanyol esintili aksesuarlara sahip. Kemerli girişleriniz veya açıkta kalan kirişleriniz olmasa bile, İspanyollardan etkilenmiş birkaç nesne size ekletik havayı elde etmenize yardımcı olur.

İspanyol Tarzı Oturma Odaları
Görsel: haciendachic

Dünyadan iç mimari projeleri yazı dizimizi buradan takip edebilir, incelememizi istediğiniz tarzları, iç mimari konseptleri bize yorum bölümünden ulaştırabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar