İç Mekan Bitkilerini Kışa Hazırlamak

İç mekanlarında bitki bakan okurlarımız gayet iyi biliyordur, mevsim değişikliği iç mekan bitkileri üzerinde ekstra bir özen ister. Bitkilerin konumları değiştirilir, çevreye ve mevsime uyum sağlayacak şekilde bakıma başlanılır. Bugün sizlere iç mekan bitkilerini kışa hazırlama üzerine bir içerik oluşturduk.

İç Mekan Bitkilerini Kışa Hazırlamak

Sulamayı Azaltın ve Gübre Kullanımını Bırakın
Bitkiler artık yavaş yavaş uyku moduna doğru geçerken, düzenli sulamayı azaltmalı ve herhangi bir gübre takviyesi yapılmamalıdır. Sulamayı iç mekan bitkisi türüne göre ve oda sıcaklığına göre ayarlayın.

Bitkileri Isıtıcılardan Koruyun
Soğuk aylarda ısıtıcı kullanımını arttırdığımız iç mekanlarımızda, bitkileri korumak adına onları daha serin bir noktaya yerleştirin. Isıtıcıların doğrudan bitkilere temas etmesini mutlaka engelleyin.

Bitkileri Işığa Doğru Hareket Ettirin
Kış aylarında iç mekanlar üzerindeki ışık durumu tamamen değişir. Güneşli günlerde bile ışık farklı açılar ele alındığında yine de "düzdür" ve yaz aylarında olduğu gibi iç mekanın her köşesine ulaşamayabilir. Bitkilerin daha fazla doğal ışık ile beslenmesi için onları ışık alan pencere kenarlarına veya balkon kapılarına yaklaştırmaya çalışın.

Bunu okudunuz mu? 👇
Evcil Hayvanlar İçin Güvenli Ev Bitkileri

Bitkilerinizi Nemlendirin
Bitki türüne göre değişkenlik gösterecek olan bu maddemizde temel amaç, ısıtılmış odalarda kalan bitkilerin kuru havayla savaşmalarına yardımcı olmak. Bitki yapraklarını ara sıra nemlendirerek, sağlıklı kalmasını sağlayın. Özellikle tropikal bitkiler üzerinde oldukça özenle çalışılması gerekmektedir.

Saksı Tabağı
Büyük olgun bitkiler, büyük ve ağır saksıda büyür ve bunları taşımak zor bir iş olabilir. Hatta bazen başka bir kişinin daha yardımı gerekebilir. İşte bu noktada, saksı tabağı diyebileceğimiz ve yurtdışında bitki silindirleri olarak çevirebileceğimiz nitelikte ürünler tercih etmelisiniz. 

Saksı tabağı örneği.

Sıradan saksı tabaklarından ayrı olarak, daha farklı ve tarz ürünler tercih ederek, iç mekan konseptinizi güçlendirebilirsiniz! İç mekan bitkileri ile ilgili tüm içeriklerimizi bu bağlantı üzerinden okuyabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar