Genç Odası Tasarım ve Dekorasyon Fikirleri

2021 yepyeni bir başlangıç yılı olsun. Siz de bizim gibi düşünüyorsanız buna iç mimari dekorasyondan başlayabilirsiniz. Söz konusu olan genç odası dekorasyon fikirleri olduğunda eskisi gibi bir takım almak yerine basit ama karakter sahibi yeniliklerden faydalanabilirsiniz. Bu içeriğimizde sizler için yeni bir başlangıç olacak pek çok ayrıcalığa yer vermeye çalıştık.

Genç Odası Tasarım ve Dekorasyon Fikirleri

Kitaplar ve Raflar
Hiçbir film veya dizi kitapların verdiği duyguyu tattıramaz. Okuma alışkanlığının devam etmesi bir yana odanın farklı yanlarını dekoratif raflarla donatırsanız içine farklı farklı kitaplar koyacağınız bir dünya yaratırsınız.

Dikkat etmeniz gerekenler: Rafları farklı renklerde boyamaya çalışın. Kitapları türlerine göre ayırın. Bu sayede çocuklarınıza ömrü boyunca miras kalacak çok güzel ve dekoratif bir hediye vermiş olursunuz. İmkanınız varsa rafları karşılıklı duvarlara asimetrik bir şekilde yayın. İmkanınız yoksa “L” şeklinde oluşturmaya gayret gösterin.

Masa ve Dinlenme Alanları
Raf fikrimiz hoşunuza gittiyse, raflar ile göz teması kurabileceği bir alana geniş bir çalışma masası koymayı ihmal etmeyin. Ergonomik bir çalışma koltuğu, masa saati, şık bir ajanda – kalemlik ile dekorasyonu bütünleştirin.

Gençlerin çalışırken hem yatakla hem de dinlenme alanı ile göz teması kurmayacağı şekilde dekorasyonu tamamlayın. Bu hem uzun süre çalışmaya hem de dinlenirken çalışma fikrine geçiş yapmasına yardımcı olur.

Mümkünse raf ve çalışma masasını yatakla zıt noktalarda konumlandırın.

Yatak ve Misafir Alanı
Odanın büyüklüğüne bağlı olarak çift kişilik yatağa geçiş yapmayı deneyebilirsiniz. Yapılan araştırmalar genç yaşta çift kişilik yatakta yatan kişilerin daha kolay karar verdiklerini ve değişimlere daha hızlı adapte olabildiklerini göstermiştir.

Yatak yanına misafirleri için katlanabilir bir kanepe veya açılır kapanır bir yatak ilave edebilirsiniz. Çocuğunuzun misafiri geldiğinde bu alanda onu daha rahat bir şekilde ağırlayabilir.

Her Zaman Fikrini Alın
Bu yaşam alanında yapılan en küçük bir değişiklikte bile onun onayına başvurun. Mutlu olması ve kararlarını daha rahat verebilmesi için bu basit adım çok faydalı olacaktır.

Duvar boyası – halı tercihi – aksesuar seçimini mutlaka odanın gerçek sahibi ile iletişim kurarak karar verin ve dekorasyonu tamamlayın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar