En Başından İtibaren: Bebek Odası Nasıl Dekore Edilir

Heyecanlı bir bekleyiş, mutlu sona doğru gidiyor. Bebeğinizi kucağınıza aldığınız an dünyanın en güzel duygusunu yaşayacaksınız. Peki ama onun yaşam alanını nasıl dekore etmek gerekli? En başından itibaren sizin için önemli olacak bilgileri bir araya topladık.

Bebek Odası Nasıl Dekore Edilir
Görseller: LuxDeco

Verilerinizi Değerlendirin
Herkesin imkanları ve şartları aynı değildir. İnternet fikir edinmek için çok yerinde bir kaynak olsa da büyüklük ve ışık gibi faktörleri bir arada değerlendirin. Güzel gördüğünüz her temayı uygularsanız aynı tadı yakalamanız mümkün olmayacaktır. Bu sebeple eldeki imkanlarla gerçekçi odalar oluşturmaya gayret gösterin.

Temanız Belli Olsun
Tema derken renk – stil ve kullanılacak dekoratif ögeleri bir araya toplayın. Bebeğiniz için son yıllarda yaygın olan; denizci teması, koyu yeşil içeren bir orman teması, fil veya sempatik diğer hayvanların merkezinde olan bir tema seçebilirsiniz.

Her tema da olduğu gibi sizin dekorasyonunuzda parlayan bir yıldıza ihtiyacınız var. İmkanınız varsa onun merkezinde hareket edin. Örneğin denizci teması oluşturmak istiyorsanız odada mutlaka en dikkat çekici olan nesne temanızı doğrudan yansıtabilir. Bu bir tablo – duvar boyası veya kocaman bir oyuncak olabilir. Öncelikle onu seçmeye çalışın.

Bebek Odası Nasıl Dekore Edilir

Tek Renkten Uzak Durun
Hayatınıza renk katacak yeni aile üyesinin duvarlarını rengarenk yapmaya çalışın. Böyle bir imkanınız bulunmuyorsa bir duvar kağıdı işinizi görebilir. Hiç değilse farklı duvarları birer açık ton ile boyamayı deneyebilirsiniz. Aynı şeyi temanızın diğer objeleri için de uygulayın. Hep aynı renkte oyuncaklar veya objelerden uzak durun. Odanız cıvıl cıvıl olsun.

İleriyi Düşünerek Hareket Edin
Dekorasyonun bir diğer olmazsa olmazı çocuğunuz büyüdükçe modüler parçalar tercih etmek olmalıdır. İki sene sonra topyekün bir değişiklik yapmak istemiyorsanız parça parça değiştirebileceğiniz yataklar büyütebileceğiniz dolaplar veya kolaylıkla yaşına uydurabileceğiniz çerçeveler seçmeye çalışın.

Mutlaka orada sizin rahat edeceğiniz bir koltuk veya minderiniz olsun. Uzun zamanlar boyunca orada vakit geçireceğiniz için kendi rahatınızı düşünmekte hakkınız.

Seçtiğiniz hiçbir ürün sert köşeli, kolay yıkılabilen veya parçalara ayrılabilen materyalden oluşmamalı! Bebek, çocuk ve genç odası ile ilgili içeriklerimizi bu bağlantı üzerinden okuyabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar