Yaşam Alanlarında Siyah Renk Detayı

Renkler arasında belki de en çok ayrıma uğrayan renk Siyah diyebiliriz. Ya çok seviliyor ya da hiç sevilmiyor. Biz bugün belki de yazı sonunda siyah renklere ilgi duyacağınız bir içerik hazırladık. Zaten siyah renge ilgi duyuyorsanız, o halde bu yazı çok hoşunuza gidecek demektir. Sizin en sevdiğiniz renk ne? Yorumlarda buluşalım.

Çoğu kullanıcı siyah renkleri karamsar ve iç karartıcı olarak nitelendirmekte. Bununla beraber siyah rengin iç mimaride zaman zaman önemli noktaları oluyor. Hatta geçtiğimiz dönemlerde sağlıklı bir uyku için neden siyah renkler tercih etmeliyiz konulu bir makale yayınlamıştık. Buraya tıklayarak ilgili içeriğimizi okuyabilirsiniz. 

Siyah renkler son zamanlarda giderek trend olmaya başladı diyebiliriz. Özellikle son 2 yıl içerisinde gerçekten çok fazla siyah renkli duvarlar, mobilyalar ve destekleyici elemanlar-objeler görmekteyiz. Yani bu renkler, iç mimarinin içerisinde kilit renkler haline gelmiş durumda. İç mekanların tamamında siyah renkler kullanmak yerine, siyah rengi belirli bir alanda kontrast oluşturmak için tercih etmek, geçişler yaparak siyah rengin kasvetli ve sıkıcı görüntüsünden kurtulabilirsiniz. Bizler de bugün bu konuda örnekler vermek adına yurt dışından çeşitli projeler derledik.

Siyah bir duvar birçok farklı şekilde dekore edilebilir ve giydirilebilir. Her şeyden önce, sadece duvarınızı siyah değil, aynı zamanda diğer kaplamalarda da siyah tercih edebilirsiniz. Bunlar mermer, tuğla, taş, fayans ve çok daha fazlası olabilir. Malzemenin seçimi, mekanımızın tarzına ve elde etmek istediğiniz etkiye bağlıdır. 

Siyah yatak odası

Siyah vurgulu bir duvar, modern konseptli iç mekanın içerisinde cesur bir görüntü oluşturmuş. Perde kumaşı ve yatağın hemen kenarındaki dolap da duvarları destekler nitelikle tercih edilmiş.

Geometrik formlu siyah yatak odası

Geometrik formların tercih edildiği, bu duvarı ahşap bir niş süslüyor. Pirinç objeler de iç mekanda tercih edilen siyah renk ile şık bir kombin oluşturmuş durumda.

Siyah duvar çıtaları

Duvar çıtaları, günümüzde ev dışında, ofislerde ve mağazalarda da görünmeye başladı. Siyah rengin duvar çıtalarında ne kadar şık ve asil durduğunu tartışmaya gerek yok sanırsak?

Delikli siyah pegboard duvar

İşte bir pegboard örneği. Peki, Pegboard nedir? Pegboard Türkçe'de ne anlama geliyor? Delikli pano olarak değerlendirebiliriz. Bu delikli panoları satın almak isterseniz en bilindik yer, IKEA mağazaları diyebiliriz. Pegboard fiyatları ölçülere ve renge göre değişkenlik gösteriyor.

Bir evin girişinde yerden kazanmak adına delikli pano duvarlar şüphesiz biçilmiş kaftan. Bu görselde de siyah renk bir pegboard tercih edilmiş ve geçiş alanlarından oldukça kazanım elde edilmiş.

Siyah mutfak fayans seramik

Siyah bir mutfak seramiği ve mobilyası tamamen vurgulayıcı olabiliyor. Bu görselde duvarların ve zeminin nispeten açık renk olduğu, mutfak ile bir tam kontrast oluşturulduğunu görüyoruz. Siyah, mutfağa tamamen cesur bir görüntü katmış.

Siyah şömine tasarımları

Siyah kiremit formlarına sahip şömine, modern konseptli bu iç mekana derinlik katmış. Yine kontrast açısından beyaz renkli mobilyalar ve daha açık renkler karşımıza çıkıyor.

Siyah duvar kağıdı örneği

Siyah duvar kağıtlarının yatak odalarında tercih edildiğini daima görüyoruz. Burada da desenli bir siyah duvar kağıdı tercih edilmiş. Yatak demirlerinden, çerçeve kenarlarına nasıl ince bir bütünlük yakaladığını görebilmektesiniz.

2020 yılı trend duvar kağıtlarını incelemiştik, ilgili yazıyı buradan okuyabilirsiniz.

Siyah cesur yatak odası

İşte siyahın cesurluğu gözler önünde. Sadeliğin zarafetini genelde beyaz olarak görmeye alışkınızdır ancak burada da bunu hissedebilmek mümkün. Parke seçiminden, avize seçimine tüm detaylar bu iç mekanda birbiri ile uyum içerisinde. 

Dünya iç mimarilerinden benzer görselleri düzenli olarak Instagram hesabımızda paylaşıyoruz. Bizleri takip etmeyi unutmayın!

Yorum Gönder

0 Yorumlar