takipçi satın al

Modern Kız Çocuğu Odaları

Mavi renk tonlarının erkek çocuk odaları için kullanılması, pembe renklerin kız çocuğu odaları için kullanılması fikri birçok insanda derinlemesine yerleşmiştir. Hatta geçtiğimiz yazılarımızda bu durumdan bahsetmiştik. Ancak tasarım dünyası gelişiyor ve yeniliklere daima açık olmak gerek. Sonuçta bu renkler yazılı bir kural değil. Bizler de bugün sizler için modern ve trend kız çocuğu odaları derledik. İlerleyen günlerde erkek çocukları için de bir içerik paylaşacağız. Çocuk ve genç odası incelemeleri yaptığımız yazı dizimizi direkt bu linkten takip edebilirsiniz. Keyifli okumalar.

Modern Kız Çocuğu Odaları

Canlı ve Renkli Tonlar
Modern kız çocuğu odaları üzerine yaptığımız incelemelerde; yaz ve bahar renginin sıkça tercih edildiğini görüyoruz. Bu rengi portakal turuncusu olarak nitelendirebiliriz. Canlı renk yapısı sayesinde nötr bir odaya inanılmaz bir canlılık katabilmekte. Yine bu renkle birlikte beyazın saf güzelliği harmanlanınca ortaya gerçekten sevimli ve sıcak odalar çıkabiliyor.

Modern Kız Çocuğu Odaları

Proje: Alair Homes Arlington

Modern Kız Çocuğu Odaları

Sarı rengin enerjisi iç mekanlar üzerinde çok etkilidir. Bu projede, sarı rengin ne kadar karakteristik bir özelliğe sahip olduğunu görebiliyoruz. Parlak ve enerjik bir kız çocuğu odası tercih ediyorsanız, bu tarz renk kombinleri tercih edebilirsiniz.

Pembe Tonların Şıklığı
Yukarıda bahsettiğimiz gibi kız çocuğu odaları genelde pembe renk vurgusuna sahiptir. Eğer farklılık istemiyor, standart üzerinden gitmeyi tercih ediyorsanız, pembe tonlara hakim birbirinden şık projeler derledik.

Çok parlak olan tonları kapsamlı bir şekilde kullanmak pek doğru değildir. Bu odaya şatafatlı ve hantal bir görünüm verebilir. Bunun yerine, bir vurgu duvarı seçmeli ve renk oradan gitgide oda içerisine doğru yayılmalı. Bir nevi renk geçişi yapılmalı. Eğer renk geçişi yapılmayacaksa, içerinin doğal ışık aldığından emin olunmalı.

Modern Kız Çocuğu Odaları

Modern Kız Çocuğu Odaları

Modern Kız Çocuğu Odaları

Projeler: Godrich InteriorsLa Rochelle Home

Duvar rengi tercihlerinin yanı sıra, mobilya ve diğer iç mekan elemanlarının ambiyans yaratma açısından büyük önemi vardır. Yer yer zıt kontrast tercih edilebilir, yer yer tercih edilen ana renk tonundan geçişler düşünülebilir.

Duvar Kağıdı Kullanımı
Duvar kağıdı, çocuk odasını dekore etmenin maliyetli bir yoludur ve farklı mevsimsel renkler arasında geçiş yapmak adına oldukça kolaydır.

Modern Kız Çocuğu Odaları

Proje: Design Till Dawn

Beyaz rengin saf ve pür efektini kullanarak monokrom bir yatak odası elde edebilirsiniz. Bu tercihi içeriyi ferah, geniş ve şık gösterecektir. Akabinde arka plana veya bir temel duvara kullanacağınız duvar kağıdı içeri ile tamamen uyum içerisinde olacaktır.

Modern Kız Çocuğu Odaları

Proje: b+g design

Modern Kız Çocuğu Odaları

Proje: Godrich Interiors

Yorum Gönder

0 Yorumlar