takipçi satın al

Mimari Tasarım ve İç Mimar Ücretleri

Mimari tasarım, birçok inceliği ve detayı barındıran bir konudur. Bu hizmet için her iç mimar farklı ücretler talep edebilmektedir. Mimar’ın portföyünde bulunan işler ve tecrübeleri ücretleri etkileyen en temel faktörlerdendir. İç mimar ücretleri hakkında detaylı bilgiyi yazımızdan bulabilirsiniz.

Mimari Tasarım ve İç Mimar Ücretleri

İç Mimar Ücretleri 
Hizmetin niteliği fiyatı belirlemekte ve birçok faktör fiyata etki etmektedir. Örnek ile anlatacak olursak, 50 ile 100 m2 aralığında bir ev için sadece tasarım ücreti ortalama 5.000 TL olmaktadır. 100 ile 150 m2 aralığında olan bir daire için ortalama 8.000 TL ücret talep edilebilmektedir. Burada belirttiğimiz sayılar, farklı kişilere göre tamamen değişebilir. Uzman bir mimar, fiyatı etkileyen faktörler hakkında birçok şeyden sizlere bahsedecektir.

Yapım süreci, tasarım ve iç dekorasyon hizmetleri dahil birçok hizmeti iç mimar üstlenir. Bu nedenle mimarın istediği ücret sizlere yüksek gelebilir fakat iç mimarın kendine aldığı kar oranı çok düşüktür. Ödeyeceğiniz ücret aslında sadece mimarın ücreti olmayacaktır.

Bazı iç mimarlar, her oda için ayrı ücret talep etmektedir fakat bazı mimarlar da evin tamamı için fiyat sunmaktadır. Spesifik bir ihtiyacınız yoksa, mimar kişi evin tamamı için size bir fiyat sunacaktır. Bir odayı çok daha farklı ve özel istiyorsanız, oda başına ücretlendirme işin içine girecektir.

Mimari Tasarım Ne Kadar Sürer? 
Standart bir ev için bu süre ortalama 1 haftadır diyebiliriz. Çok fazla detay ve istek yoksa, bu süreç 1 hafta olarak kalacaktır. Mimarın hızı ve tasarım zekası, bu süreyi değiştiren en temel faktörlerdendir. Tasarımın içine detay girdiğinde, özellikle her oda için çok farklı tasarımlar istendiğinde hem süre uzayacaktır hem de fiyat artacaktır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar