takipçi satın al

2020'de İnşaat Sektörü

İç mimarlık sektörü ve gidişat hakkında geçtiğimiz aylarda bir yazı yazmıştık. Ekonominin geçmişe oranla gerilemesi ile beraber, inşaat sektörünün de sekteye uğradığından bahsetmiştik. İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği başkanı 2020 inşaat sektörü konusunda açıklamalarda bulundu. 2020'de inşaat sektörü nasıl olacak? Bu yeni yıl da kredi faizleri ne durumda olacak? Gibi konulara açıklık getirdi.


2020'de İnşaat Sektörü

İMSİAD başkanı 2020 yılında inşaat sektöründen umutlu olduklarını belirtti. Konut kredi faizlerinin düşüşe geçmesiyle beraber gözle görünen bir hareketlilik olduğunu da dile getirdi. İnşaat sektöründe yaşanan bu gelişmelerin, bağlantılı iş alanlarını da olumlu yönde etkilediğinden bahsetti.

Yapılacak yatırımların önünün açılması adına ticari faizlerin de düşürülmesi gerektiğini söyleyen Mustafa Andıç, faizlerin yüzde 1'in altında kalması gerektiğini belirtti. 2019 yılının sonuna gelirken, geçen seneye oranla satışların daha düşük olduğunu da kamuoyu ile paylaştı. 2020 yılında şirketlerin finansal yapıları ile ilgili aldığı önlemler sayesinde bu yılın 2019'a göre daha verimli geçeceğini dile getirdi.

İnşaat sektörünün geçtiğimiz yıllara göre gerilemesi, iç mimarların iş potansiyelini de doğrudan etkilemişti. Umarım 2020 yılı iç mimarlık sektörü açısından da verimli geçer ve herkes sanatını başarılı bir şekilde icra edebilir. İç mimarlar olarak, mimarların artık kendi işlerini yapmaları gerektiğini düşünüyoruz (!) . Umarız önümüzdeki dönem bu konuda iç mimarlar olarak biraz nefes alabiliriz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar