İç mimarlık Sektörü ve Gidişat

Şüphesiz ki son yıllarda ekonominin gerilemesi ile beraber inşaat sektörü de sekteye uğradı. Çünkü bildiğiniz üzere ülkemizde yatırımların %90'ı inşaat üzerine yapılıyor. Bu da belirli bir zaman sonra kısır bir döngü yarattığından dolayı, bu günlerin geleceğini öngörmek çok zor değildi.


Ülke ekonomisinin büyük bir kısmını oluşturan inşaat, sekteye uğrayınca haliyle tüm sektörleri etkiliyor. Çünkü her şeyin temeli neredeyse inşaata bağlanmış durumda. Bunu zaten hepimiz biliyoruz. Şüphesiz ki bu durumdan en çok muzdarip olanların başında iç mimarlar gelmekte. Son yıllarda ortadaki pastadan pay almak isteyen mimarlar, peyzaj mimarları vb. ile mücadele verip, bir yandan devletin içmimarlar için hiçbir faaliyette bulunmamasıyla uğraşan içmimarlar şimdi de ekonominin engeline takılıyor. Ülkenin büyük bir kısmında başta İstanbul olmak üzere sektör sıkışmış durumda. Bu inşaat sektörü nasıl düzelir? veya Ekonomi ne yapılırsa düzelir? gibi sorular sormamız gayet olağan lakin bu cevapları verebilecek olanlar maalesef biz değil, ekonomistlerdir veya devlet yetkilileridir.

İç mimarlık bir sanat işidir ve iç mimarlar birer sanatçıdır. İçinde bulunduğumuz bu günlerde mesleğimizi ve sanatımızı gönül rahatlığıyla yapamıyor oluşumuz bizleri derinden yaralıyor ve üzüyordur. Bir içmimarın bunları düşünerek çalışması, çalışmaya çalışması o kadar acı bir durum ki. İç mimarlık Dünyası olarak bu kötü gidişatın düzelmesi ve mesleğimizi refah içerisinde yapacağımız günleri bekleyişimiz sürüyor. İnancımız sekteye uğramış olsa da bir şeylere inanmak güzel! Renkli günler dileriz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar