Evinizi 'Ucuz' Gösterebilecek Durumlar

    Tasarımcılar bir evin 'ucuz' göründüğünü söylediğinde fiyattan bahsetmezler. Bu ortak ifade, öğelerin birbirine bağlı olmadığı anlamına gelir. Tüm detayları doğru seçmediğinizde görsel olarak rahatsız edici görünebilirler. Evinizin ucuz göründüğünü düşünüyorsanız ve sebebini bir türlü bulamıyorsanız, yanınızdayız. Bugünkü içeriğimiz, bir evin iyi bir şekilde görünmemesinin en yaygın nedenlerini açıklıyor. 😊

Temel Aydınlatma Armatürleri
Aydınlatma armatürleri sadece işlevleri adına orada bulunmazlar. Bir alana stil ve incelik getirmek için de orada dururlar. Aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda aydınlatma armatürü ile, değişim gerçekleştirebilirsiniz. Günümüz evlerinin en çok atlanan aparatı, şüphesiz ki aydınlatma armatürleri oluyor. Doğru ışık rengini kullanma da oldukça önemlidir.

Evinizi 'Ucuz' Gösterebilecek Durumlar


Girişteki Dağınık Ayakkabı Rafları
Karmaşık bir ayakkabı rafına sahip olmak, ev girişindeki en kötü manzaralardan biri diyebiliriz. Onlarca ayakkabınız olduğunda, ilgili bölümleri düzenlemek zor olabilir. Koleksiyonunuzu küçültmeye hazır değilseniz, dağınıklığı gizlemek için gizli depolama çözümlerini tercih edebilirsiniz. Dağınık olmayan bir antre için merdivenlerin altına çekmeceler yerleştirebilirsiniz. Veya yerden tasarruf etmek için duvara monte ayakkabı dolapları tercih edebilirsiniz.

Evinizi 'Ucuz' Gösterebilecek Durumlar


Cihaz Kordonları
Evdeki pek çok cihaz, kablo dağınıklığı konusunda gerçek bir sorun olabiliyor. Şık bir alan yaratmaya çalışsanız bile, o elektronik kablolar oldukları yerde kalmaya devam ettikleri sürece görsellik çok zayıf olacak. Kabloları bir araya toplayın ve düzenli tutmak için düzenleyiciler kullanın. Kordon kılıfları kabloları gizleyecek ve gözleriniz onlara artık takılmayacak. Alternatif olarak, dekoratif sepet ve çekmecelerde kabloları gözden uzak tutabilirsiniz.

Evinizi 'Ucuz' Gösterebilecek Durumlar


Yanlış Düzen
Pahalı mobilyalar alsanız bile, yanlış bir düzenleme ve yerleşim evinizin ucuz görünmesine neden olabilir. Doğal ışığı yani pencereleri engellemediğinizden daima emin olun. Ayrıca mobilyaları duvara sıfır dayamaktan da kaçının.

Yanlış Halı Boyutu
Bir halı, alanı sabitleyebilir ve tamamlanmış bir alan oluşturabilir. Ancak küçücük bir halı istenilen etkiyi sağlayamaz. Bununla beraber oldukça büyük bir halı kullanmak da içerinin dar olmasını beraberinde getirebilir. Tasarımcılar, mobilyalarınızın ön ayaklarına sıfırlanmadan kullanabileceğiniz halılar önermektedir. 

Kafanız mı karıştı? İç mimari destek alın.

Sahte Bitkiler
Yeşillikler evinize tazelik katar. Herhangi bir bitkiyi canlı tutamıyorsanız, sahte olanları denemek isteyebilirsiniz. Ancak ne kadar gerçekçi görünürlerse görünsünler, profesyonel tasarımcılar, sahte bitkilerin bir evi ucuz gösterebileceği konusunda hemfikirdir. Bunun yerine gerçek bitkiler kullanın. Yine de canlı bitki bakamayacak kadar yoğunsanız, gerçeğe yakın yapay bitkiler tercih edebilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar