Banyo Aydınlatma Fikirleri

 Çoğumuz günlerimizi banyoda başlatıp bitiriyoruz, bu nedenle evimizdeki bu önemli noktanın huzur ve temizlik yeri, rahatlayabileceğiniz, enerji toplayabileceğiniz ve gevşeyebileceğiniz bir yer olan banyolarımız üzerine bir derleme gerçekleştirdik. Mevcut banyonuz loş ve karanlıksa, kesinlikle çekici gelmeyecektir. Loş bir banyo, davetkar olmayan, soğuk ve sert bir alan için bir numaralı sorun olabilir. Bugün size banyonuz için aydınlatma fikirleri sunacağız.

banyo aydinlatma fikirleri

Banyo Aydınlatmanızı Seçmeden Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bir banyo için aydınlatma seçme prosedürü karışık olabilir. Banyoda farklı aydınlatma türleri gerektiren birçok alan olabiliyor. Makyaj yapma, klozet, küvet alanı ve duş, banyo düzeninize bağlı olarak farklı armatürler gerektirebilir. Ancak banyonun genel tasarımının ergonomiye uygun ve uyumlu hissetmesi gerekir.

Aydınlatmayı Düşünmek İçin Beklemeyin
Yenileme işleminizde banyo aydınlatmanızı erken düşünün ve tedarik edin. Süreç uzadıkça kafanız karışabilir. Elbette aydınlatma üzerinden iç mekan fikri oluşturmayın. Sadece kafanıza tasarladığınız konsepti destekler nitelikte bir aydınlatma stili bulun, modelleri inceleyin.

Ne Kadar Aydınlatma Gerektiğini Düşünün
Banyo armatürlerini seçerken, ne kadar ışığa ihtiyacınız olacağını düşünün. Pencereden doğal ışık almayan banyoların daha parlak ışıklara ihtiyacı olabilir. Spot ışıklar tek başına tüm banyo için yeterli genel ışık sağlayamaz. En iyi şekilde gömme veya başka bir tavan aydınlatması ile birlikte kullanılırlar.

Benzer Yüzeylere Bağlı Kalın
Tüm aydınlatmaların tam olarak eşleşmesi gerekmese de - örneğin, tavan armatürleriniz dışında farklı bir aplik stiline sahip olabilirsiniz, ancak banyonun genel tasarımında uyumu korumak için bunları aynı konsept içerisinde tutmak en iyisidir. Bu maddemizde, ilk başta konuştuğumuz durumu biraz daha açalım istedik.

Varsa Küvet Alanını Unutmayın
Aplik, küvet alanı için özel bir atmosfer yaratmak için mükemmel bir çözümdür. Bir baş üstü armatürün, elde edilmesi zor olabilecek, sakinleştirici ve dingin atmosfere katkıda bulunur.

Boyut Önemlidir
Bir banyonun boyutuna ve tarzına bağlı olarak, sarkıt bir ışık veya avize, banyoyu şık hissettirebilir. Uygun armatür, banyo tasarımının tonunu dahi ayarlayabilir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar