Gizli Mutfak Tasarımları

    Minimal mutfaklar, tasarım dünyasında yükselen bir trend. Dağınıklıktan kurtulmak ve kalan her şeyi akıllıca saklamakla ilgili olarak ortaya çıkan bu fikirler, hareket alanı kazandırırken aynı zamanda estetik görüntüyü de ele alıyor. Ankastre buzdolabınızı bazı gömme dolapların arkasına saklamak yaygın bir fikir. Peki tüm mutfağınızı saklamaya ne dersiniz? Son dönemlerde sınırlı alan ve depolama çözümlerindeki gelişmeler, orada olduğunu bile bilmediğiniz temiz, minimalist mutfakların yolunu açmış durumda.

    Bu tarz herkes için uygun olmayabilir, gizli mutfak tasarımları daha küçük yerleşim planına sahip evler için mantıklı bir seçenek olabilir. Elbette bu bir tasarım kaygısı. Yine geniş mutfağa sahip ev sahipleri de gizli mutfak trendine geçiş yapabilir. Akordeon kapılardan sürgülü kapılara, mutfağınızı gözden uzak tutmanın bazı akıllı yollarını derledik.

    Bu mutfak göründüğünden çok daha fazlası. Gerektiğinde sihirli bir şekilde görünen ve istenildiğinde gözden kaybolan, çıta içerisine gizlenmiş bir mutfak. Akordeon tarzı kapılar, tam işlevli bir mutfağı ortaya çıkarmak için açılıyor. Bu gömme mutfak ünitesini normalden farklı kılan da kullanılan aydınlatmalar.

gizli mutfak tasarimlari

gizli mutfak tasarimlari

    Bu projedeki gizli mutfak ünitesi, basit ve düzenli görünüyor. Daha büyük bir alandan bekleyeceğiniz tüm temel işlevlere sahip. Katlanır kapıların arkasında, yüksek kaliteli malzemelerden yapılmış tamamen işlevsel bir mini mutfak var. Açıkken bile bakmak muhteşem olsa da, kapılar kapandığında mutfak tamamen kayboluyor. Kapıların plaka rengi, evin geri kalanının bitişiyle uyum sağlamış.

gizli mutfak tasarimlari

    Doğal ahşap formunun gizli mutfak tasarımı üzerindeki şık etkisini görebiliyoruz. Oldukça ufak bir alana yerleştirilen bu mutfak ünitesi, m2'ye uygun şekilde hizmet edecek istasyonlara sahip.

gizli mutfak tasarimlari

    Tam gizlemeyi seçmek zorunda değilsiniz. Bu kapılardaki oluklu tasarım, mutfak ışığının bir kısmının içeri girmesine izin vererek alanı hafif ve havadar tutuyor. Hacimli gizli dolap görünümünden hoşlanmayanlar için mükemmel bir tasarım fikri.

gizli mutfak tasarimlari

    Gizli mutfaklar, şık ve modern bir ev için kesinlikle harika bir fikirdir. Mutfağınızı beyaz parlak kapıların arkasına saklamaktan daha iyi bir şey olamaz. Mutfağınızı gizleyerek yemek ve eğlence gibi diğer etkinlikler için yer açabilirsiniz.

gizli mutfak tasarimlari

Yorum Gönder

2 Yorumlar

Yorumlarınızı önemsiyor ve merak ediyoruz. 😊