Bir Sonraki Tadilatınız İçin Mutfak Adası Fikirleri

    Sezon açılıyor, haliyle tadilat sezonu da açılacak diyebiliriz. Eğer siz de tadilat yaptırmayı düşünenlerdenseniz değişikliğe evin kalbi, mutfak üzerinden başlayabilirsiniz. Bugün sizlere çok şık mutfak adası fikirleri derledik. Bu eşsiz tasarımları İç Mimarlık Dünyası mimarlarına yaptırmak, teklif almak için buraya tıklayabilirsiniz. 👨‍🎨

Mutfak nasıl bir evin kalbi ise, bir mutfak adası da mutfaktaki ana odak noktasıdır. Birkaç farklı stil ile, düzeniniz ve ihtiyaçlarınız için doğru olanı seçebilirsiniz. Bazı mutfak adası stilleri işlevselliği tercih ederken, diğerleri estetiğe odaklanır. Hangisinin sizin için doğru seçim olduğundan emin değilseniz, farklı türleri artıları ve eksileri ile birlikte sunduk. Bunları incelemek, ihtiyaçlarınız için doğru stili seçmenize yardımcı olacaktır.


Kadırga Mutfak/Gemi Mutfağı

Kadırga bir kompartıman, gemi, uçak gibi yerlerde yiyeceklerin pişirildiği ve hazırlandığı yer. Denizdeki kara tabanlı bir mutfağa veya mutfak tasarımı açısından mutfak düzeninin tasarımına da atıfta bulunuyor.

    Geniş bir tezgaha sahip mutfak adaları yemek pişirmeyi seven kullanıcılar için oldukça idealdir. Bu ada mutfak tasarımı, erişilemeyen köşeler olmadan depolama alanı sağlar. Ayrıca açık plan mekanlarda net bir çizgi oluşturmak için mükemmel bir seçenektir. Oturmak için bar tabureleri yerleştirebilirsiniz, ancak özgün bir şey istiyorsanız bu tasarım yeterince benzersiz olmayabilir. 😅

mutfak adasi fikirleri
Basit bir tasarıma sahip Kadırga/Gemi mutfak. Houzz

mutfak adasi fikirleri


Dairesel Formlu Mutfak Adaları
    Özgün bir tema kullanmak ve mutfağınıza bir karakter eklemek istediğinizde, ihtiyacınız olan tasarımlardan biri de dairesel formlu mutfak adaları olabilir. Lüks oturma alanı ile bu dairesel tasarımın sunduğu işlevselli seçenekleri çok beğeneceksiniz. Yine geniş bir tezgah yardımı ile lezzetli bir akşam yemeği hazırlayabilir, büyük buluşmalara ev sahipliği yapabilirsiniz. Geniş ve dairesel form sayesinde, hareket açısından yeterli alana sahip olursunuz. Fakat bu form oldukça özel bir tasarım olduğu için depolama seçeneklerinin uygulanmasını zorlaştırabilir. Aynı şekilde çoğu standart cihazı da bu adalara sığdırmak zor olabilir. Dairesel mutfak adası tasarımı tamamen estetik alan oluşturmak içindir.

mutfak adası fikirleri

mutfak adası fikirleri


L Tipi Mutfak Adaları
    Yemek yapmayı ve mutfakta vakit geçirmeyi seviyorsanız, L şeklinde bir mutfak adası sizin için doğru seçim olacaktır. Yeterli sayıda tezgah alanı ile aileniz ve arkadaşlarınız için kolayca lezzetli bir ziyafet hazırlayabilirsiniz. Ayrıca L şekli, birden fazla aşçının aynı anda işini yapmasını kolaylaştırır. Ancak bu şekildeki mutfak adaları trafik/sirkülasyon akışını kesebilir. Depolama alanı eklerken, köşe uca neredeyse erişilemez, bu da depolamayı daha az kullanışlı hale getirir. Ancak akıllı mutfak dolap kapakları ile bu sorunların da üstesinden gelebilmek mümkündür.

mutfak adasi fikirleri

mutfak adasi fikirleri


Küçük Ölçülü Mutfak Adaları
    Diğer tasarımlar trafik/sirkülasyon akışınızı bozduğunda ve sizin rutininiz ele alındığında ortaya garip bir düzen çıkardığında, küçük bir mutfak adasına bağlı kalmak en iyisi olabilir. Kompakt tasarım, değerli alanınızın çoğunu kaplamazken ek bir tezgah yüzeyi sağlar. Kolaylık sağlamak için bir yemek masasına da dönüştürebilirsiniz. Sınırlı alanlar için ikisi bir arada çözüm.

mutfak adasi fikirleri

Yorum Gönder

0 Yorumlar