Ahşap Mutfak Adaları

Son yıllarda aslında hayatımızda çok yeni olmayan bir malzeme tekrar trend oldu. Bahsettiğimiz hepimizin alışık olduğu; Ahşap Mutfak Adaları. Bugün sizlerle en şık ve görsel hitabeti kuvvetli, görsel ve dokusal kontrastın sağlandığı mutfaklar üzerine konuşacağız. Evinizin mutfağı için tercih edebileceğiniz en uygun kontrastlı ahşap mutfak adaları üzerine birçok proje derledik. Adaları incelerken, oluşturabileceğiniz konseptler üzerinde de fikirler sunacağız.


Ada Mutfak Bağımsızdır
Ahşap mutfak adaları temel işlevden bağımsız alanlarda oluşturulan, mutfağın kalbi olarak nitelendirebileceğimiz alanlardır. Bu alanların, genel mutfaktan bağımsız olduğunu proje esnasında unutmamak gerekir. Ada mutfakların bağımsız olması, aynı zamanda tasarım açısından kontrast uyumunu desteklemek adına işleri kolaylaştıracaktır. Örnek vermek gerekirse; mutfaktaki hazır alanları doğal taş, kuvars ve seramik vb. gibi malzemelerle düzenlerken, ahşabın sıcaklığını da ada mutfaklarda kullanabilirsiniz.


ahsap mutfak adalari
Doğal kenarlı tasarıma sahip mutfak adası tezgahı, hem dokusal hem de görsel kontrast sunuyor.

Özel ve Farklı Çözümler
Mutfağınızın tarzına ve adanın büyüklüğüne göre deneyebileceğiniz birçok farklı ahşap tezgah çeşidi vardır. Seçenekleriniz temel uç damar, düz damar ve kenar damar stilleriyle başlar ve daha karmaşık benzersiz desenler keşfedebilirsiniz. Ham, çevre dostu görünümü seviyorsanız, canlı kenarlı bir ahşap tezgah da harika bir alternatiftir. Bununla birlikte, mutfakta bir hazırlık bölgesi olarak kullanmayı planlıyorsanız, adanın üstünü kimyasal ürünlere uygun malzeme içeriğinde olduğundan emin olun. Ahşap mutfak adaları, yemek hazırlamak için kullanılmayacaksa, işi daha basit, cilalı bir yüzey ile değerlendirebilirsiniz.

ahsap mutfak adalari
Çağdaş bir evde akıllı mutfak adası için doğal ahşap panel kullanılmış.

ahsap mutfak adalari
Mutfaktaki diğer tezgahlarla eşleşen yenilikçi ahşap ada üstü tasarımı.

Malzemeyi Bilmek
Ahşap mutfak adalarının modern beyaz mutfak görünümüne uymasının farklı yollarına odaklanmadan önce, ahşap tezgahlar söz konusu olduğunda mevcut birçok seçeneği anlamak önemlidir. Akçaağaç ve meşeden venge, ceviz ve tik ağacına kadar ada kullanımınıza, bütçenize ve mutfağın estetiğine göre seçebileceğiniz birçok farklı ağaç türü vardır. Ahşap tezgahlar taşa kıyasla zariftir. Ancak kolayca kesilmeye ve çatlamaya meyillidirler. Herhangi bir kimyasal maddeden kesinlikle korunmaları gerekmektedir.

ahsap mutfak adalari
Beyaz geleneksel mutfak için muhteşem ahşap mutfak adası.

ahsap mutfak adalari
Kalbinde akıllı bir ahşap mutfak adasına sahip, yoğun modern eklektik mutfak.

Modern beyaz mutfaklarda ahşap mutfak ada, hem görsel hem de malzeme kontrastı sunan bir unsura sahip. Çoğu evde ahşap ve beyaz popüler bir seçim olduğundan, adanın bu renk paletine katkıda bulunduğunu söylemeye gerek yok.

Yorum Gönder

0 Yorumlar