Kafe ve Restoran Tasarımı – Fikirler

İstanbul iç mimarlık ofisi sunduğu hizmetler kapsamında, kafe ve restoran tasarımlarınızı benzersiz kılmaktadır. Genellikle kafe ve restoran tasarımında müşterileri memnun edebilmek için oturma sandalyelerine kadar düşünmek gerekmektedir. Zira insanlar yemek ve içeceklerden önce mekânın rahat olmasını ve iyi vakit geçirebilmelerini amaçlamaktadır. Bu durum sağlanmadığı taktirde işletmeye devamlı müşteri çekmek imkânsız olmaktadır.


Kafe ve Restoranınızın dekoratif tasarımını potansiyel müşteri portföyü çerçevesinde uygulayarak, işletmenizin uzun vadeli varoluşuna olanak sağlamaktayız. Şayet tasarımı bireysel olarak ele almak isterseniz bu kapsamda da sizlere yardımcı olmaktayız. Makale kapsamında sunacağımız fikirler eşliğinde kendiniz de hayallerinizin tasarımını oluşturabileceksiniz.

Kafe ve Restoran Tasarımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Genel olarak kafe ve restoran tasarımda dikkat edilmesi gereken etkenler bunlardır: 
İşletmenin dışı, iç mekânı temsil etmektedir. Dış mekân tasarımı itici olduğu taktirde, iç mekânın benzersizliği herhangi bir anlam ifade etmeyecektir. Bu sebepten ötürü dış mekânı, içeriyi gösteren pencereler veya geniş bir giriş kapsamında tasarlayabilirsiniz.

Çekici bir ambiyans oluşumu
Çekici bir ambiyans genellikle müşterilerin işletmede geçirdikleri zamanı ve bu eylemin sürdürülebilirliğini belirlemektedir. Bu sebepten ötürü kafe ve restoranınıza yapmanız gereken en büyük yatırım ambiyans kapsamında olmalıdır.

Tasarımda aydınlatmanın önemi
Genel olarak kafe ve restoranlarda tasarlanan aydınlatma, bilinçsizce müşterilerin ruh halini yükselterek iştah açmaktadır. Bu kapsamda aydınlatma tasarımı kalitesiz olduğu taktirde müşterilerin mekânda geçirecekleri süre de büyük ölçüde azalacaktır.

Demografik çevre çerçevesinde çağdaş mobilya seçimi
Mobilya tercihi, hitap edilen ve işletmeye sık ziyaret eden müşteri tipi çerçevesinde oluşturulmalıdır. Bu kapsamda müşterilerin işletmede geçireceği süre de önemli ölçüde artacaktır.

Belirtilen etkenler kapsamında kafe ve restoranınızın tasarımına dikkat etmeniz sizlere sürdürülebilir başarı sağlayacaktır. İstanbul iç mimarlık ofisi sizlere belirtilen etkenlerden daha fazlasını sunarak kârınızı maksimize etmektedir.

Kafe ve Restoran Tasarımı Yaratıcı Fikirler

Kafe ve restoranınızın istenilen geliri sağlaması için benzersiz tasarım gerekmektedir. Zira günümüz sistemindeki işletme fazlalığı müşterilerin tercihlerini farklılıktan yana kullanmasına olanak sağlamaktadır. Şayet işletmenizin tasarımını herkesin yaptığı tarzda oluşturursanız başarısızlık şansınız bir hayli yüksek olacaktır. İstanbul iç mimarlık ofisi tarafından kafe ve restoran tasarımı kapsamında sunulan yaratıcı fikirler bunlardır: 

• Tasarım kapsamında kafe konseptine uygun renk seçimi gerekmektedir.
• Dekorasyonun benzersiz olması için aksesuarlar değerlendirilmelidir. 
• İşletmenin tasarımını otantik oluşturmanız, başarı olasılığınızı da artırmaktadır. 
• İç mekânda yeşilliklerin kullanılması ambiyansa ve müşterinin işletmede geçireceği süreye etki etmektedir. 
• Tasarım ve dekorasyon için gereken bütçe planlamasının yapımı zorunlu olmaktadır.

Belirtilen fikirler kapsamında tasarlanacak her kafe ve restoran işletme sahiplerine beklediklerinden fazla kâr kazandırmaktadır. İstanbul iç mimarlık ofisi ile yapacağınız her tasarım işlemleri sizlere uzman ekiple garanti memnuniyet kapsamında sunulmaktadır. Sitede belirtilen ve 7/24 aktif olan telefon numarası vasıtasıyla bizlerle iletişime geçebilir, benzersiz tasarımlarınızın oluşumuna başlayabilirsiniz.

Kafe ve Restoran Tasarımı İç Mekânın Önemi

İşletme niteliği farketmezsizin her kurum içerisinde bireyler kendini rahat hissetmek ve mekâna adapte olmak istemektedir. Şayet bu nitelik sağlanmadığı taktirde ürün kalitesi ne kadar iyi olursa olsun gereken satış işlemi gerçekleştirilememektedir. Genellikle iç tasarımı kalitesiz olan işletmelerin yaşadıkları olumsuzluklar bunlardır:

• Müşteri bağlılığı oluşamadığı için gereken portföyü hazırlamak ve bu kapsamda kendini geliştirmek imkânsız olmaktadır. 
• İç tasarımı kalitesiz olan işletmeler genellikle tek seferlik müşteri çekiciliği oluşturmaktadır. 
• Çevrede ikamet eden müşteriler işletmenin tasarımının kalitesiz olması sebebiyle ziyaretlerini tek seferlik tutmaktadır. Bu kapsamda işletmenin varoluşunu sürdürmesi imkânsız olmaktadır.

Yukarıda da belirtildiği gibi kötü iç tasarım işletmenin varoluşunu bile tehlike altında kalmasına olanak sağlamaktadır. Şayet bu tehlikelerle baş-başa kalmak istemiyorsanız kaliteli iç mimar bulmak zorundasınız. Bu kapsamda Cs İnşaat Tasarım ofisi sizlere kapılarını her daim açık tutmaktadır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar